Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Audi napot tartottak az Esteringen, Ekström nyert, Solberg varázsolt

Mattias Ekström megnyerte a Rallycross VB utolsó előtti versenyét, ezzel negyedszer diadalmaskodott  ebben az évben. A dobogó harmadik fokára a csapattárs Toomas Heikkinen állhatott, kettejük közt Timmy Hansen végzett a Peugeot-val. Az Audi hazai versenyén mindegyik EKS Audi bejutott az elődöntőkbe, és a konszerntárs Volkswagen sem panaszkodhatott, Solberg a műtétje után 5 nappal autóba ült és negyedik lett, a világbajnok Kristoffersson pedig örömautózott és az elődöntőig jutott. Csucsu a Q4-ben megnyerte a kavlifikációs futamát, de összesítésben csak huszadik lett és nem szerzett pontot.

Az Esteringen Petter Solberg lopta el a showt. A norvégnak Lettországban eltört a kulccsontja, és két bordája, sőt a tüdeje is megsérült. Hétfőn meg is műtötték, és már maga is lemondott róla, hogy versenyezzen. Aztán mindenki meglepetésére mégis autóba ült, megnyerte a Q3-as és a Q4-es futamát és elsőként jutott a középdöntőbe, ahol szintén nyert. A döntőben azonban egy hiba miatt csak negyedik lett, és ezzel a vetélytárs Ekström győzött. Solberg ennek ellenére nem panaszkodhat, óriási hőstettet hajtott végre és a bajnokságban is megőrizte második helyét.

“Nagyon sokat kellett készülnöm erre a hétvégére. Egy különleges védőeszközt gyártottunk, ami az overall alatt rögzítette a kulcscsontom, de végig egy kicsit aggódtam, hogy egyszer csak jön valaki és eltalál hátulról.  Kaptam is néhányat, de nem volt semmi komoly. A döntőért nagy kár, szerettem volna nyerni, de így is győzelemmel felérő eredményt értünk el” – mondta Solberg a verseny után.


Niclas Gronholm és Kevin Hansen ebben az évben először jutottak be a döntőbe, és az ifjabbik Hansen dobogós helyen autózott, amikor a harmadik körben eltört a bal hátsó felfüggesztése, ezért csak hatodik lett. Grönholm lett az ötödik, neki ez a legjobb eredménye idén.

A tavalyi bajnok Ekström a győzelemmel egyetlen pontra felzárkózott Solberg mögé a bajnokság harmadik helyére.”Nagyon jó érzés negyedszer nyerni a szezonban, és Topi (Heikkinen) mellett állni a dobogón. Azt hiszem ilyen csak egyszer volt ebben az éveben, de mindig nagyon jó érzés a csapatársad mellett befejezni a versenyt. Jön az utolsó forduló, és egy ponttal vagyok Petter mögött. A bajnokságért folyó harcnak már vége, de a második legjobb akarok lenni, így csak erre fogunk figyelni, amikor a jövő hónapban először versenyzünk majd Cape Town-ban” – értékelt Ekström.


“Belgiumban álltam utoljára a dobogón, úgyhogy nagy megkönnyebülés, hogy újra a legjobb háromban vagyok. Teljesen másképp álltam ehhez a versenyhez, nem akartam erőltetni a jó eredményt, de másodiknak lenni egy olyan pályán, ahol nehéz előzni, számomra remek eredmény. Nem volt könnyű a döntő vége, de meglett a második hely. Szívem lelkem beleteszem ebbe a bajnokságba, és nagyszerű itt versenyezni. Kevin is nagyszerű teljesítményt nyújt, pedig a tavalyi autóval versenyez, jó lenne a testvéremmel együtt a dobogóra állni, és bízom benne, hogy ez hamarosan bekövetkezik” – mondta Timmy Hansen.

Az idei bajnok Johan Kristoffersson 2017-ben először nem jutott a döntőbe. Az elődöntőben Eriksson mögött veszített időt, és az első kör végén csak hatodik volt. Aztán Eriksson Kevin Hansent próbálta megelőzni és megpördült, Loeböt és Kristofferssont is összegyűjtötte, és így Belgium után most fordult elő újra az, hogy Loeb sem volt ott a döntőben.

A Super1600-ban Szabó Krisztián már az elődöntőben megvédte bajnoki címét, és végül hatodik lett. Artis Baumanis a harmadik helyen végzett és ezzel a bajnokságban a második helyen zárt, míg a német versenyt Kasparas Navickas nyerte. Marton Gergelynek most nem jött ki a lépés, már az első két kvalifikációs futama rosszul alakult, és végül csak a 15. lett.

Kovács Marcell a 16. helyen zárta a versenyt, miután a Q4-ben tönkrement a kormányszervója.


A VB záró fordulóját egy hónap múlva, november 10-12-én tartják a dél-afrikai Cape Townban.

Related Posts