Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Kristoffersson nyerte a szezonzárót Fokvárosban
Rekordokat döntött a világbajnok Johann Kristoffersson azzal, hogy megnyerte az év utolsó versenyét Cape Townban. Timmy Hansen végzett a második helyen, a harmadik pedig Mattias Ekström lett, aki ezzel megszerezte az év végi második helyet a bajnokságban. Csucsu betegség miatt nem tudott rajthoz állni.

Fantasztikus, hogy megszereztük az egyéni és a csapat bajnoki címet, és még az év utolsó versenyét is meg tudtam nyerni” – mondta boldogan az idei bajnok, aki az év 12 versenyéből ezzel hete nyert meg, és ezzel rekordot döntött. “A csapat keményen dolgozott egész évben, és a tíz dobogós eredmény megmutatja, hogy mindenki milyen fantasztikus munkát végzett. Természetesen a rekorddöntés nagyszerű érzés, de az igazán csodás, hogy világbajnok lettem. Összességében jó hétvége volt, kaptam ugyan egy defektet a középdöntőben de a döntőben jól rajtoltam, és utána figyelni tudtam az előnyömre Timmy és Mattias előtt, és a gumikat is tudtam menedzselni. Nagyon köszönöm mindenkinek ezt az emlékezetes szezont, és alig várom a 2018-as évet a Volkswagennel.

Ez volt az egyik legjobb hétvégém a szezonban, nagyszerű volt ennyire az élen végezni, és még két kvalifikációt is nyertem. Nagyon szerettem volna egy győzelmet szerezni a Peugeotnak, és közel is voltam hozzá. Mindent beleadtam, de a döntő első körében túl sokat veszítettem, így nem tudtam Johan elé kerülni. A 208-as fantasztikus volt egész évben, és ezen a pályán különösen jól teljesített” – nyilatkozta a második helyezett Timmy Hansen.

Mattias Ekström rajtolt a legjobban a döntőben, de a második sorból így sem tudta megelőzni Kristofferssont. Igaz talán nem is őrá koncentrált, hanem inkább arra ügyelt, hogy Solberg előtt maradjon, és ha már nem tudta megvédeni bajnoki címét, legalább a második helyet megszerezze. “Néha az élen vagy, néha hátrébb, ez már csak így megy, és Johan megérdemelte a győzelmet is és a Vb címet is. Timmy szintén nagyon gyors volt ezen a hétvégén, és persze mindenki nyerni akar. A Rallycross Vb most már elérte az a szintet, hogy mindenkinek mindenért nagyon meg kell küzdenie” – mondta Ekström, aki nagyon elégedett volt az első Dél-Afrikai versennyel. “Tele voltak a lelátók, nagyszerű volt a hangulat, és a közönség is lelkesen biztatott minket.” Érdekesség, hogy Ekström 255 ponttal lett második, és ez 4 ponttal több mint amennyivel 2016-ban bajnok lett.


Petter Solberg csak negyedik lett, és ezzel alulmaradt a második helyért vívott csatában is, Ekström végül 5 ponttal megelőzte őt. “Természetesen kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült megszerezni az ezüstöt. Viszont büszke vagyok arra, amit elértünk. Johan sok rekordot megdöntött idén, és az egész PSRX csapat keményen dolgozott, ezen a hétvégén és ebben az évben, úgyhogy nem tudom nekik eléggé megköszönni”– mondta a bajnoki harmadik helyezett csapattulajdonos.

Timo Scheider a döntőben elért ötödik hellyel zárta az első rallycross szezonját, és Kevin Hansen sem lehet elégedetlen a hatodik hellyel, hiszen neki is a 2017-es volt az első éve a VB mezőnyben. Az ifjabbik Hansen váltóhiba miatt állt ki korábban a döntőben.

Ken Block nagyon gyors volt a csapat utolsó versenyén, az első két kvalifikáció után még vezetett, az elődöntőben második lett, de a mérlegelésnél könnyebb volt az autója, ezért kizárták.

Sebastien Loeb ugyan nem jutott a döntőbe, miután az elődöntő utolsó körében kiállt, de az évet a negyedik helyen fejezte be, 13 ponttal megelőzte csapattársát Timmy Hansent.

Csucsu péntek este kórházba került, valószínűleg a csapvíz miatt, és így nem tudott rajthoz állni a kvalifikáción. Ezzel az évet -9 ponttal fejezte be. Barcelonában sikerült egy bajnoki pontot szereznie, de később egy büntetés miatt 10 pontot levontak tőle, így fordult negatívba a mérleg. A közösségi oldalán azt írta, hogy hamarosan egy meglepetéssel szolgál a rajongóknak, a jövő évet illetően. Ez akár egy új autó is lehet, mert a Ford és az Audi kivonulása miatt átalakul a mezőny, az EKS csapat értékesíti az Audikat.

Related Posts