Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Afrikában csap össze Solberg és Ekström a második helyért

A dél-afrikai Cape Townban rendezik a Rallycross Vb utolsó fordulóját. Első alkalommal versenyeznek Afrikában a rallycross élversenyzői, akik szokás szerint kiegészülnek néhány kalandvágyó helyi pilótával is, így 22 autó lesz a mezőnyben. 

A bajnokság már eldőlt, a bajnok Johann Kristofferson, de a második helyért jön a klasszikus viadal: Petter Solberg és Mattias Ekström dönti majd el a dobogós helyek sorsát a Killarney International Raceway versenypályán. A tavalyi bajnok Ekström mindössze egyetlen pontra van Solbergtől, így várhatóan az utolsó pillanatig tart majd a csata.

Két dél-afrikai versenyző is lesz a mezőnyben, Mark Cronje az Albatec Racingtől bérelt Peugeot 208 WRX, Ashley Haigh-Smith pedig az  Olsbergs csapattól kapott Ford Fiesta volánja mögött próbál minél jobb eredményt elérni a hazai pályán.Természetesen ott lesz Csucsu is a zöld Kia Rióval, ők már kedd éjszaka elutaztak Fokvárosba.

Biztos vagyok benne, hogy ez a hétvége sok mindent megmutat majd nekem, és persze bíznom kell majd a csapattól kapott beállításokban“ – mondta a 25 éves Haigh-Smith, akiknek családi farmja mindössze 10 percnyire van a Killarney versenypályától. “Különleges esemény lesz ez a pálya és Dél-Afrika motorsportja számára is. Ez egy új irány a sport számára az országban, és azt hiszem a rallycross nagyon tetszik majd a helyieknek” – folytatta Haigh-Smith.

A Killarney Race Track klasszikus rallycross pálya, 1070 méter hosszú, 60% aszfalt, 40% murva.

A Rallycross Vb utolsó fordulójának nevezési listája:

2017 Entry list (WorldRX)_Cape Town (ZAF)

 

Related Posts