Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kárain nem találtak fogást a riválisok !

Kárain nem találtak fogást a riválisok !

A pünkösdi versenyen kegyes volt az időjárás; kis cliósok nagy csatája a RabócsiRingen, füstölt a BMW.
Ralikrossz. Az edzések és az időfutamok is érdekesek, de az igaziak az elődöntők és leginkább a finálék. Így volt ez vasárnap és hétfőn is a máriapócsi RabócsiRingen, ahol a ralikrossz országos bajnokság harmadik futamát, illetve az országos amatőr sorozat második megmérettetését rendezték.
A hétfői finálékat a fiatalok kezdték, egymás után jöttek a döntők, egy ideig meglepetések nélkül. A Super 1600-asoknál mindenki kíváncsi volt arra, hogy Csucsu, azaz Lukács Kornél miként fogja mozgatni a Twingót, hiszen nemrégiben az Európa-bajnokságon a Supercarsban indult egy Skoda Fabiával. A startnál ugyan beragadt, de az első körben, a murvás szakasz után már az élen autózott. Olyan előnyre tett szert, hogy a jokerkör után is elöl maradt és biztosan nyert.

Castoral verhetetlen volt:Vajon Csirmaz Brúnó meg tudja fogni Roman Castoralt? Ez volt a kérdés a Supertours -2000 kategória fináléja előtt. A magyar pilóta néhányszor már megrángatta az oroszlán bajszát, ám a cseh versenyző remek pilóta. Ezt most is bebizonyította, hiszen magabiztosan autózva elsőként ért célba Brúnó előtt. Mögöttük hatalmas csatát vívott három cliós, akik közül végül Nagy Attila állhatott a dobogó harmadik fokára.

Mintha drifteltek volna: A profik utolsó előtti fináléjának rajtja után Vámos Tibor BMW-je hatalmas füstöt okádva jelezte, hogy a baj nem kicsi. Olyan volt, mintha drifteltek volna a pályán. Persze nem örült ennek a versenyző, és az első kör végén ki is kellett állnia.
És jött a leginkább várt futam, a Supercars döntője. Az első sorban az összetettben élen álló Kárai Tamás és a másik audis, a szintén az Európa-bajnokságon is pallérozódó Mózer Attila állt. Mögöttük az a Szabó Krisztián, aki kóstolgatja, tesztelgeti ennek a kategóriának a technikáját, hiszen majd a világbajnokságon szeretne indulni. Ő csak ebben a kategóriában „kezdő”, hiszen autó¬krosszban és Super 1600-ban már szerzett Európa-bajnoki címet, utóbbiban kétszer is. Mellette a jegyzett ralis Spitzmüller Csaba szeretett volna bizonyítani. A hatosfogat másik két tagja két Zoltán volt, Harsányi és Vass. Kárai jól csípte el a rajtot, mögötte Mózer és Szabó nyomta, ugyancsak keményen. Peches volt viszont Vass, mert a technika ördöge kibabrált vele, és elszállt a küzdelemből. Kárai magabiztosan rótta a köröket, Spitzmüller egy ideig a második helyen autózott, ám kiment jokerezni és mire visszatért, beállt a korábbi sorrend, ami nem is változott. A kockás zászlóval Kárait intették le elsőként, majd jött Mózer, Szabó, Spitzi és Harsányi.

Az égiek megkegyelmeztek
Húsvét vasárnapján a idő kitolt a versenyzőkkel és a rendezőkkel, most kegyesek voltak az égiek, hiszen bár a pálya fölött feketéltek a fellegek, az amatőrök is száraz pályán döntőzhettek. ML

11 RR
A Supercars rajtját Kárai Tamás jól csípte el, mögötte Mózer Attila, majd Szabó Krisztián és a többiek Fotó: Janics Attila

RÉSZLETES EREDMÉNYEK:

Totál Ralikrossz Fesztivál, az országos bajnokság 3. futama Supercars 1. Kárai Tamás (Audi A1), 2., Mózer Attila (Audi A1), 3. Szabó Krisztián (VW Polo), 4. Spitzmüller Csaba (Skoda Fabia), 5. Harsányi Zoltán (Mitsubishi EVO X), 6. Vass Zoltán (Skoda Fabia)
SuperTouring +2000 1. Bészi (BMW E36), 2. Koncseg Zoltán (BMW E36), 3. Papp Gábor (BMW STC), 4. Vámosi Tibor (BMW325i)
SuperTouring -2000 1. Roman Castoral (cseh, Opel Astra), 2. Csirmaz Brúnó (Honda Civic), 3. Nagy Attila (Renault Clio), 4. Janzer György (Renault Clio), 5. Ferenczy Gábor (Renault Clio), 6. Borka Péter (Honda Civic)
SuperTouring -1600 1. Csucsu (Renault Twingo), 2. Körmöczi Balázs (Suzuki Swift), 3. Varga Mátyás (Ford Fiesta), 4. Bernát-Lukács Sándor (Peugeot 206), 5. Kistuki (Citroen), 6. Ujházi Tamás (Toyota Yaris) Magyar Kupa 1. Hangodi Balázs Bendegúz (Honda Civic), 2. Laczkó Lehel (Opel Astra), 3. Siebel balázs (Toyota Corolla), 4. Blaha Máté (Honda Civic), 5. ifj. Pallg-Bozsák csaba (Opel Astra), 6. Kenesei Gábor (Suzuki Swift)
MX5 Kupa 1. Ficza Ferenc, 2. Benyó Máté, 3. Szabó Szilárd, 4. Lóránt Benjámin, 5. Hangodi Zoltán, 6. Kovács Zoltán (mind Mazda MX5) Astra Kupa 1. Makai György, 2. Kovács Marcell, 3. Gidai Máté, 4. Panyik Dániel Patrik, 5. Harkányi Máté, 6. Farkas Roland (mind Opel Astra)
Swift Kupa 1. Kisharsányi, 2. Majerszky Gábor, 3. Mandák Gábor, 4. Szegfű Adrienn, 5. Soma, 6. Sárközi Róbert György (mind Suzuki Swift)
Junior Kupa 1. Herczig Patrik, 2. Szabó Bulcsú, 3. Duma Bogdán, 4. Nagy Kamilla, 5. Farkas Csaba, 6. Nedecki László (mind Suzuki Swift)

SuperCars Végeredmény STC-1600 Végeredmény MX5 Kupa Végeredmény OAB Div1 -1600 Végeredmény
STC+2000 Végeredmény Magyar Kupa Végeredmény Swift Kupa Végeredmény OAB Div2 -2000 Végeredmény
STC-2000 Végeredmény Astra Kupa Végeredmény Junior Kupa Végeredmény OAB Div2 +2000 Végeredmény

Slide

 

Related Posts