Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Kotán Péter: Egy jó eredmény kellene Greinbachban is

Az autóversenyzésben általában az is részsiker, ha egy versenyző ott van a futamon, mert az azt jelenti, hogy összeállt a technika, megvan az anyagi háttér, hiánytalan a szervizcsapat, és a versenyző is rajtra kész. Kotán Péter esetében most az utóbbival kapcsolatban volt egy kis aggodalom, de ma már úgy tűnik minden rendben lesz a hétvégén.

Fordult a kocka, most nem technikai problémák miatt fáj a fejünk, hanem a hétvégén szó szerint nekem fájt a fejem, mert lebetegedtem, de már itt vagyok a műhelyben, és bízom benne, hogy ott leszünk Greinbachban. Nagyon szeretnék végre elindulni a versenyen, mert 2012 óta nem sikerült elindulnunk ott, pedig előtte sok jó eredményt értem el azon a pályán – mondta Kotán Péter.

Most mi lenne a jó eredmény, főleg a kakucsi negyedik hely fényében?

Nagyon komoly lesz a mezőny a Supercars kategóriában, így az elődöntőbe jutás már jó eredménynek számít, a döntőbe kerülés pedig már álomszerű lenne. 18 Supercar lesz, köztük az EB-s autók, a helyi menők, és a magyar mezőny is sokat erősödött , nagy csata lesz, de igyekszünk helytállni.

A Rallycross Ob futammal párhuzamosan lesz Nyirádon az Autocross Eb, nem túl szerencsés időpontválasztás, főleg úgy, hogy az előző futam is egy klasszikus Autocross versennyel ütközött.

Sajnos vagy szerencsére most nincs olyan autó a garázsban amivel indulhatnék az Autocross Eb-n, így nem kell döntenem, de nem jó, hogy ez a kérdés felmerülhet. 2013-ban és tavaly is ott voltam a nyírádi Eb futamon, jó lett volna most is ott lenni.

Térjünk vissza még Kakucshoz, milyenek voltak a tapasztalataid a pályáról?

Nem volt szerencsés lebetonozni a murvás részt, aztán felszórni homokkal, mert így kialakult egy kijárt nyomvonal, és nem lehetett előzni. Egyébként is elég keskeny volt a pálya, Mózer Attila mondta is, hogy ha nem megyek ki Jokerre, akkor nem tudott volna megelőzni.

Hatodik vagy a bajnokságban, Greinbach után jön még egy máriapócsi futam és egy szlovákiai szezonzáró, okosan kell versenyezni?

Jó helyen állunk, és nagyon szoros a mezőnynek ez a része, így fontos lenne egy jó eredmény. Erősek a többiek, mindenki sokat fejlődött, de az öreg technikánkkal igyekszünk tartani a lépést velük. Greinbechban remélem sikerül ott lennünk, és akkor mindent megteszünk azért, hogy megtartsuk ezt a helyet a bajnokságban.

 

foto: STom, Borsós László

Related Posts