Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Csucsunál is legjobb helyszínek között van Höljes

A svédországi Höljesben kezdi a szezon második felét a Rallycross Vb mezőnye, és a világbajnokság 22 autós mezőnyében újra ott lesz Csucsu, és a zöld Kia Rio. A pálya nem ismeretlen a magyar versenyző számára.

Tavaly mentünk itt az Eb-n, még a Forddal. A pálya szerintem a legjobb azok közül ahol eddig versenyeztem. A nézősereg, a hangulat, az atmoszféra tényleg olyan, ami miatt joggal érdemelte ki a Magic Weekend nevet a höljesi hétvége. A rendezés is nagyszerű volt tavaly, így remélem idén is jó versenyünk lesz. Az időjárás miatt aggódok egy kicsit, az előrejelzések alapján megint hol esni fog, hol nem, ami mindig megkavarja a kártyákat. Ilyenkor nem egyformák a feltételek, könnyű sokat veszíteni, de persze nyerni is lehet. Abban bízom, hogy ha valóban ilyen idő lesz, akkor ezúttal talán nekünk jön ki jobban.” – kezdte Csucsu az elemzést.

A beállításokat majd a szabadedzések alapján dönti el a csapat, így ezek a körök kulcsfontosságúak lesznek. Norvégiában ez kimaradt a furcsa bírói döntés következtében.

Egy korábban kidolgozott, a vezetési stílusomhoz igazított alap beállítással kezdjük a hétvégét, és a tapasztalatok alapján ezt módosítjuk. A sok ugrató miatt biztos vagyok benne, hogy egy eléggé puhára állított autóra lesz szükség.” – mondta Csucsu a beállításokról.

A Kia egyik erőssége, hogy Gigi Galli odafigyelt rá, hogy szervizcentrikusra építsék az autót, így ha változik az időjárás, a csapat néhány perc alatt szinte minden paramétert meg tud változtatni. De a hétvége a kőkemény csaták mellett a felszabadult autózásról is szól, Höljes nem véletlenül a pilóták kedvence.

Van egy ritmusa ennek a pályának, és a körön nincs olyan lassú kanyar, talán a jokert kivéve, ami megtörné a lendületet, és ezt nagyon szeretem. Ha megvan a ritmus, akkor könnyen jön az a flow érzés, amivel jó köridőkre lehetünk képesek, nem mellesleg pedig nagyon élvezetes is így autózni.” 

Eredménykényszer nincs, a cél a szokásos, az elődöntőbe jutás, amihez egyre közelebb van a csapat mondja Csucsu. “Ahogy haladunk előre az évben, folyamaosan jönnek a részsikerek. A kvalifikációkon már sokszor érzem, hogy kezdenek összeállni a dolgok, ha most az időjárással lesz egy kis szerencsénk, akkor akár meg is lehet a továbbjutás.”

A bajnokságban sajnos elveszett a Barcelonában megszerzett pont, egy belgiumi büntetés után -9 egység lett belőle. “A motorhibánk után Belgiumban késve kaptuk meg a turbónkat, és nem tudtuk leplombáltatni. A szabályzatban sajnos benne van ez is, így a büntetés jogos volt, de nyilván rossz érzés, hogy az első versenyen megszerzett pontunkat elvették. Gergoire Demoustier is kapott egy ilyen büntetést, úgyhogy ez nem egyedi eset. Mikor 100 pontból elvesznek 10-et akkor az másként hangzik, mintha az egy pontból lesz mínusz kilenc, nekünk ez most jobban fáj. De nem tudunk ellene tenni, ki is kapcsolom ezt versenyzés közben, csak a pályára és a futamokra koncentrálok.” – mesélte a bajnoki pontok történetét Csucsu.

Csucsuék számára tehát továbbra is a részsikerek a fontosak, valamint a tanulás, és a tapasztalatgyűjtés, ebben a szellemben kezdik a höljesi hétvégét. A Kián komoly fejlesztés most nem lesz, hiszen a norvég verseny után ők sem hozták haza az autót, a Rio a futam utáni felkészítést követően Észak-Európában várja a csapatot.

Related Posts