Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Kristoferson nyert, KPT-től elvettek egy dobogót a Pokolban

A svéd Johann Kristofferson még úgy is megnyerte a Vb norvégiai Hellben rendezett hatodik versenyét, hogy sérül jobb lábbal vezetett. Az történt ugyanis, hogy még pénteken a rajtrácson Sebastien Loeb véletlenül áthajtott Kristoffersson lábán, és az 1300 kilogrammos autó egy kicsit megropogtatta a csontokat a svéd lábfejében, aki még a döntő után is felszisszent, ahogy kiszállt a kocsiból. Persze aztán rögtön mosolygott, mert a győzelemmel a bajnokságban is növelte előnyét, már 8 ponttal vezet Ekström előtt, aki csak negyedik lett a döntőben.

Ezek azok a döntők, amik után még a sok sikert megélt Loeb is teljes szívvel örül a harmadik helynek is. Meglepetésre Petter Solberg nem jutott a fináléba. A Q4-et még megnyerte a korábbi bajnok, de az elődöntőben csak negyedik lett, így kiesett. A bajnokságban továbbra is harmadik, de már 17 pont a hátránya a listavezető csapattárs mögött. Kicsit vigasztalhatja őt, hogy a csapatversenyben továbbra is fölényesen vezet a PSRX.

Csucsunak rémálommá tették a hétvégéjét a versenybírák. Az esetről itt írtunk részletesen., sőt azóta az is kiderült, hogy Csucsu még 250 euró büntetést is kapott. A Q3-ban és a Q4-ben már egészen jól ment a magyar-olasz Kia Rio, Csucsu 19. és 18. lett, de nem jutott az elődöntőkbe, és a pontszerzés sem sikerült.

Köszönöm a csapatnak és az autónak, újra egy jó eredménnyel zártunk.” – mondta a döntő után Kristoffersson. “A lábam nagyon fájt az elődöntő alatt, így a döntő előtt be kellett vennem egy fájdalomcsillapítót is, hétfőn reggel pedig a kórházban kezdek, hogy megnézzék pontosan mi sérült a lábfejemben. A száraz pályán nagyon jók voltunk, mert nemrég teszteltünk itt, de amikor leesett az eső, nem sikerültek jól a rajtjaim. Vasárnap már jobb volt, bár defektet kaptam a Q4-ben. A döntőben aztán összejött a hétvége legjobb rajtja, és Andreas előtt tudtam maradni, aztán próbáltam ellépni. Az autó tökéletes volt, így nagyon boldog vagyok. Jövő héten az STCC-ben versenyzek, aztán jön Höljes, a hazai versenyem, ami tavaly nem sikerült jól, meglátjuk idén hogy megy majd ott.” 

Az Eb mezőnyben is a bírák lettek a főszereplők. Kiss Pál Tamás megnyerte a Q1-et, majd ötödik helyen jutott az elődöntőbe, ahonnan szintén ötödikként ment a döntőbe. Ott remek versenyzéssel második lett, de ismét jöttek a versenybírák, és Tomi öt másodperc büntetést kapott baleset okozásáért és feltartásért. Marklunddal csatázott KPT, nekünk egyelőre nem tűnik jogosnak a büntetés, de sajnos azt már tavaly is láttuk, hogy az északi országokban személyes sértésnek veszik, ha valaki megveri versenyzőiket a kedvenc autósportjukban. A döntő után Marklund is kapott egy megrovást, nem megfelelő viselkedésért.

Kárai Tamás 23. lett a kvalifikációk után, így neki a négy futam után véget ért a verseny.

foto: Fiaworldrallycorss Media, KPT Media, Csucsu facebook

Related Posts