Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Wieszt Jankót lehet, hogy már csak egy versenyen láthatjuk

Nem szerepelt a rigai Eb futam nevezési listáján Wieszt Jankó neve, pedig a nyár elején még tervezte az indulást a lettországi futamon. Kíváncsi volt, hogy az új Twingóval mire képes a nemzetközi mezőnyben a Super 1600-as kategóriában. Jankó azonban nemcsak azt erősítette meg, hogy nem indul az Eb futamon, hanem további rossz hírekkel is folytatta.

“Elérkezett egy olyan pont az életemben, amikor döntenem kellett, és úgy határoztam, hogy az élet más területekre koncentrálok. A lettorszgi futamon is emiatt nem indulok, sőt az év végén a sisakot is szögre akasztom, és jövőre nem versenyzek majd. A jelen állás szerint hosszabb kihagyás lesz, de persze ezt sosem lehet tudni, meglátjuk mit hoz a jövő. Az viszont biztos, hogy év végén megválok a Twingótol is. Nehéz döntés volt, de racionálisan kellett gondolkodnom, és ez most így alakult” – foglalta össze a lényeget Wieszt Jankó.

Sajnálom, hogy az Eb-n sem tudok indulni, mert biztosan jó versenyek lettek volna. Josef Sustával Greinbachban jót csatáztunknk, hol ő volt gyorsabb, hol én, de összességében neki jött ki jobban a lépés. Persze az is hozzátartozik, hogy nekem a magyar értékelés volt fontos, ezért nem mentem bele semmilyen kockázatos manőverbe, és egyébként is utálom az a pályát” – utalt vissza az elmúlt ob hétvégére Jankó, amikor azzal a Jozef Sustával meccselt, aki a loheaci Eb futamon középdöntős volt, és akit épp Marton Gergely szorított ki a döntőből.

Jankó öt futam után komoly előnnyel vezeti a hazai bajnokságot, és október 7-8-án már Máriapócson bajnok lehet. Ha sikerül megszerezni a bajnoki címet, akkor már a szlovákiai szezonzárót is kihagyhatja, így megeshet, hogy Máriapócson láthatjuk utoljára versenyezni a hazai mezőny egyik legjobb, és legnépszerűbb pilótáját…

foto: STom, Borsós László

Related Posts