Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Spici: nehéz kezdés után tökéletes befejezés

Szükségmegoldásként indult Spitzmüller Csaba hétvégi versenye a Total Rallycross OB III. futamán Máriapócson, de az öregecske Mitsubishivel végül egészen jól alakult a hétvége a Rabócsiringen. Spici döntőbe jutott, ahol végül ötödik lett, így megelőzte az épp öt generációval fiatalabb Mitsubishivel versenyző Harsányi Zoltánt is. A pontmentésből pedig 18 bajnoki pont lett, amivel eddigi legjobb idei hétvégéjét zárta a raliból átigazoló versenyző.

Nekem nagyon nagyon kellenek ezek a kilométerek, a rajtok, a versenylebonyolítás megszokása, és persze a partnereink illetve a közönség miatt is mindenképp indulni akartam.” – kezdte Spici a hétvége összefoglalóját. “Nagyon jól éreztem magam a Mitsubishiben, nagyon jól szórakoztam, és azt hiszem a kilátogató nagyérdeműt is sikerült jól szórakoztatni. Amit az autótól el lehetett várni azt tudta, sőt az felett is teljesített. 40.5-es tiszta köröket mentem, ami szenzációs, hisz Kárai Tomi öt tizedeket tudott adni körönként. Igazán nagy dolog volt, hogy a döntőig eljutottunk, ott pedig egy picit hibáztunk, mert Vass Zolival egyszerre mentünk jokerre, így nem tudtam megelőzni őt. Így is behúztunk egy ötödik helyet, sok pontot és millió tapasztalatot gyűjtöttünk, remek hétvége volt.

Spici nem csak a bérlet Mitsubishi beállításával foglalkozott, hanem Mózer Attilának is segített tökéletesen belőni a Skodát. Az eredmény nem is maradt el, Attila harmadik lett a döntőben. “Amikor kipróbáltuk a Mitsubishit, ő is kihozta a Skodát, és addig nyüstölt, hogy menjek azzal is egy kört, hogy nem tudtam nemet mondani, pedig nem szeretek más autójával menni a versenyek előtt. Utána mondtam neki, hogy nagyon jó az autó, iszonyatosan erős, de ha keményítenének a corner controlon sokkal stabilabb lenne a kocsi a gyors kanyarokban.  Állítottak rajta, és valóban jobb lett, így legalább egy picit tudtam neki segíteni.” 

Spici 2008-ban abszolút magyar ralibajnok volt, majd idén végleg ralikrosszra váltott. Egy rosszul induló, de végül jól sikerült hétvége után nemcsak az eredmény miatt volt boldog, hanem a hétvége hangulatáról is szuperlatívuszokban beszélt.

Három autós csapattal mentünk, és fantasztikus hangulat volt a csapaton belül. Attila szerelőivel már dolgoztam együtt a pályafutásom során, így ismét felidéztük a régi szép időket. Csík Józsival például együtt szereztük meg az első bajnoki címemet, úgyhogy családias hangulatban telt a hétvége. A rallycrossban ezért is érzem magam annyira jól, mert itt megvan az a hangulat, ami annak idején az aranykorban a raliban is megvolt. Valamelyik este átjött Herczig Norbi is hozzánk, mert a fia is versenyez a juniorok közt, és épp egy sörrel a kezemben ültem, ő pedig azt mondta, hogy látszik, hogy beleéltem magam a rallycross feelingbe.” -mondta nevetve Spici. “Norbi is mondta, hogy mióta jár a versenyekre már látja ő is, hogy miről beszélünk. A rallycrossban mindig baráti a hangulat, ha lemegy a nap akkor is mindenki  jön-megy, mindenki mindenkivel beszélget, segítünk egymásnak ha valakinek gondja van. Ugyanaz az érzés, mint ralis pályafutásom kezdetén. A nézők szempontjából pedig borzasztóan jó, hogy ott van minden egy helyen, és nagyon fontos, hogy belátják a pályát. Ma az embereknek kevés idejük van, itt pedig kijönnek akár csak a második napra, és minden élményt megkapnak. A gyerekek játszhatnak, versenyt nézhetnek, ehetnek, ihatnak, és mindezt kötetlenül, hiszen mindig történik valami. A depóba is bármikor be lehet menni, és ott mindenkivel szívesen foglalkoznak, így részese lehet a néző is az eseményeknek, és ez nagyon fontos.”

foto: Borsós László, STom, Spici facebook

 

Related Posts