Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Kiss Pál Tamás nagy csatára számít

Visszavágóra készül mindenki a Pünkösdi Rallycross Parádén, hiszen Kárai Tomi a húsvéti verseny előfutamaiban mindannyiszor meglepte Kiss Pál Tomit. A döntőben is az Audi rajtolt jobban, de a hajtáslánc nem akarta, hogy a pályán fejeződjék be a csata. Mindkét versenyző alaposan felkészült, már csak a jövő hétvégi Eb futam miatt is, és a hazai csata második fordulójára is nagyon készülnek.

Megérkezett az új motor, már bent is van az autóban, és gyönyörűen duruzsol.” – kezdte a beszámolót KPT. “Ez az az erőforrás ami a szezon első három versenyén is benne volt a kocsiban. Sajnos a második motorunkat, nem tudta befejezni az ORECA, mert az egyik beszállítójuk késett, így közösen azt a döntést hoztuk, hogy inkább kiküldjük Franciaországba ezt a motort, és felújítják, hogy a június végi svéd futamon ne egy öt versenyt futott motorral kelljen indulni. Kicserélték a csatlakozókat is, kapott egy új szoftvert, így nem csak erős, hanem gyönyörű szép is lett a Peugeot új szíve.” 

Kell is az erő, mert a csapat egyik meghatározó partnere, a Total a hétvégi verseny névadó szponzora, ezért különösen fontos a jó eredmény. No meg a hazai nézők miatt is, mert a Rabócsiring számít KPT hazai pályájának.

“Imádom az itteni hangulatot. A mi régiónkban imádják az autóversenyeket, értik is a nézők, ezért mindig nagyon szeretek Máriapócson versenyezni. Ráadásul a pálya is tele van trükkökkel, folyamatosan változik a tapadás, a mostani melegben is arra számítok, hogy több lesz a tapadás, így a beállításokon is változtatni kell. Húsvétkor egy kicsit megtréfálta a barcelonai teszten kapott eredmények, mert a Rabócsiringen nem működtek jól, de remélem rájöttünk mi  megoldás. Vasárnap kiderül majd…” – folytatta Tomi az összefoglalót.

A pálya széléről úgy tűnt a rajtokon kell javítani, mert a Kárai Audija hihetetlen tempóval képes elrugaszkodni. Tudja ezt a listavezető is, készül is a zöld lámpák kialvására. “Kitaláltunk egy megoldást a rajtok kérdésére is. Nem könnyű, mert minden rajthelynek más a trükkje, ez is egy olyan pont a pályán ami miatt különleges Máriapócs. Sokat gondolkodtunk rajta, elemeztük a felvételeket és a telemetriát, remélem erre a kérdésre is pontot tehetünk majd a pünkösdi hétvégén. Ez is egy olyan pont, ami miatt örülök, hogy a rallycrosst választottam, mert hihetetlenül összetett szakág. Megvan benne minden ami miatt egy autóverseny érdekes lehet, szórakoztató a nézőnek, a versenyzőnek, és a háttérben is folyamatosan meg kell dolgozni a jó eredményért, egy pillanatra sem lehet hátradőlni.”  –fejezte be KPT, de még azt is hozzátette, hogy bár hatalmas csata lesz, de a szokottnál is jobban igyekeznek majd egymásra is vigyázni, mert mindkettejüknek szinte azonnal utazni kell Norvégiába, ahol nagyon fontos EB futam vár rájuk. Előtte azonban Máriapócson kell kettős szerepben helyt állni, mert nem csak versenyzőként, vendéglátóként is szerepük lesz.

“Meghatározó partnerünk, a Total a verseny névadója, így a hétvégén Total napokat is tartunk a sátrunknál. A nézőknek is készülünk meglepetésekkel, a legizgalmasabb talán az lesz, hogy akik regisztrálnak a Total standnál, azok közül három szerencsés nyertest megautóztat a pályán a bátyám, a csapat EVO VI-os Mitsubishijével. A tempóra nem lesz panasz, Laci 2008-ban bajnok volt rallycrossban, rengeteg hasznos tanácsot kapok, és kaptam tőle, biztos vagyok benne, hogy életre szóló élmény lesz mellette ülni a jobb egyben.”

A bajnokságban is nagy lehetőség áll Kiss Pál Tomi előtt. A második helyezett Pucher nem indul a pünkösdi versenyen, így egy győzelemmel komoly lépést tehetne a bajnoki cím felé. Fontos pontokat szerezhet Kárai Tamás és Vass Zoltán is, mert Pucher távollétében ők is könnyen megelőzhetik az osztrákot a pontvadászatban.

foto: Borsós László, STom

 

Related Posts