Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Mózer Attila: Most már csak egy kis szerencse kellene

Húsvét hétfőn nem úgy jött ki a lépés Mózer Attilának, ahogy tervezte, a Skoda a döntőben dadogott, majd két kör után megállt. Már akkor elektromos hibára gyanakodott a csapat, és igazuk lett, valóban ott volt a probléma. A szűk másfél hónap elég volt arra, hogy a csapat megtalálja és kijavítsa a hibát, így a Total Pünkösdi Rallycross Parádén már ereje teljében legyen a Fabia.

“Sajnos a szlovákiai ütközést alaposan megsínylette az autó, mert hiába tettük rendbe a karosszériát, kiderült, hogy a vezetékkötegben is volt valahol egy sérülés, és ez okozta azt, hogy 6000-res fordulat felett letiltott, leállt, ráadásul ezt véletlenszerűen csinálta. Most minden rendben van, Manó megcsinálta a kábelezést, így tökéletes autóval várom a pünkösdi versenyt.” – mondta Attila a rallycrossrx.hu-nak.

Egy kis hátrányt azért így is le kell küzdeni, mert a csak két előfutama lesz Mózer Attilának, hogy a döntőbe jusson. A vasárnapi napon az első előfutamban nem indul, de ennek oka mindenképpen olyan, amit igazolt hiányzásként könyvelhetünk el, hiszen első a család! “A vasárnapot kihagyjuk, a nagyobbik gyermekem elsőáldozó lesz, így ez a nap az övé, és a családé. Hétfőn pedig a második és a harmadik előfutamon megpróbáljuk bepótolni azt, amit vasárnap kihagytunk. Nagyon szeretnék már legalább a dobogóra felállni. Múltkor láttuk, hogy az autó bőven képes rá, néha még én is, és most szeretném megvalósítani a dobogós álmokat. Az utóbbi két évben annyira nem volt szerencsénk, hogy most már ideje lenne egy olyan versenynek, ahol Fortuna az én Skodámba ül be a döntőre.”  – reménykedett Attila, aki többfelé osztja a figyelmét a hétvégéi versenyen. A Super 1600-as küzdelmeket is követni fogja, hiszen a csapat másik Fabiája ott versenyez“Móricz Józsi remélem alaposan bemelegíti az autót, mert az is rendbe tettük, és egy kicsit másabb lett. Utána pedig mi is készülünk vele Rigába, hogy az álmaim autójával az Eb-n is megmérettessük magunkat. Alig várom!”

Korábban megírtuk, hogy Spiciék bajba kerültek, mert a svéd partnerek nem szállították le időben az autójához az alkatrészeket. Spici döntött, a Skoda marad a garázsban, és egy Mitsubishivel indul, amit Mózer Attilától kap a hétvégére. “Megpróbálunk Spicinek egy jó autót adni. A Mitsubishiben az összes futómű alkatrész, váltó, hajtáslánc vadonatúj, úgyhogy remélem jókat tudunk majd csatázni egymással. Nagyon remélem, hogy mögöttem fog menni, de ha megelőz, akkor is én nyerek, mert azt fogom mondani, hogy milyen jó, nem vertük át a bérlőnket.” – fejezte be nevetve Attila.

foto: Borsós László, STom

 

Related Posts