Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Vass Zoli: újjáépített autóval a Pünkösdi Parádén

Vass Zoli kicsit döcögős kvalifikációk után harmadik lett a Húsvéti Rallycross Parádé döntőjében, amit természetesen szeretne megismételni a pünkösdi hétvégén is, és ennek érdekében a Mitsubishin szinte mindent kicseréltek.

Most gurultunk le a fékpadról, valószínűleg az előző hónolást rontották el a gépműhelyben, eltűnt a hónolás a hengerből, és gyakorlatilag a hengerfej kivételével egy új motort kellett építenünk. Emellett új turbót építettünk be, a komplett hajtásláncot átnéztük, a difibe és a váltóba is kellettek új alkatrészek, féltengelyeket cseréltünk. Még minimális karosszériajavítások vannak vissza, és akkor azt mondhatjuk, hogy nagyjából készen vagyunk. – összegezte Zoli a felújítás részleteit.

A Mitsubishi Coltban ugyanaz a Lehmann által fejlesztett 4D63-as motor van, mint ami például Csucsu Kia Riójában is, tehát még ma is megállja a helyét, Zoli mégis azt mondja, hogy Máriapócson nem Kiss Pál Tamással és Kárai Tamással versenyez majd, ők kicsit messze vannak, inkább a többi Supercar lesz a fő ellenfél.

Örülnék, ha újra dobogóra állhatnék, de nyilván a többiek is ezért küzdenek majd, és elég szoros a mezőny. Harsányi Zoli, Kotán Peti, Mózer Attila, Spici lesznek az ellenfelek, és ha jönnek az osztrákok akkor velük is nagy csatára számítok.  De a lényeg, hogy ne legyen technikai problémánk, és élvezzük a versenyzést.”

Az ésszerű fejleszthetőség határaira érkeztek Vass Zoliék a Colttal, ezért ha a jövőben az első helyért akarnak küzdeni, akkor a technikaváltáson kell gondolkodni. Ez nem olyan könnyű, hiszen a rallycross rohamosan növekvő népszerűsége miatt, egyre drágább az ütőképes technika, és ritka a piacon a valóban versenyképes autó.

Ha a frissítésen gondolkodnánk, akkor a Volkswagen csoport tagjait helyeznénk előtérbe, tehát Skoda Fabia vagy Volkswagen Polo. De konkrét vételi szándékunk nincs még, és mivel kevés az eladó autó, így az is szóba jöhet esetleg, hogy építünk egy új autót. De ez a nagyon távoli jövő, most a megújult Mitsubishivel szeretnénk egy jó pünkösdi hétvégét. Tesztelni már nem is megyünk, nincs is rá idő, és az éve leji teszteken már sikerült mindent beállítást megtalálnunk. Egy hangulatos hétvégére számítok, örömautózással és jó csatákkal.”

foto: Borsós László, STom

Related Posts