Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Wieszt Jankó: Lesz még mit tanulni Pünkösdkor

Az előző Ob futamon a Rabócsiringen mindent vitt a Super 1600-ban Wieszt Jankó. Minden előfutamot megnyert, és a döntőben is első lett. Úgy tűnik bevált az új Renault Twingo, hiszen az időeredmények is jól alakultak. Jankó már a Pünkösdi Rallycross Parádéra készül, illetve nem készül, mert a kocsihoz gyakorlatilag hozzá sem kellett nyúlni.

“Természetesen szétszedtük az autót, alaposan átnéztünk minden, de szerencsére nem kellett semmit cserélni. Szeretném ott folytatni ahol abbahagytam, mert a húsvéti versenyt nagyon élveztem. Kifejezetten jó az autó, élmény vele menni, pontosan olyan volt mint előtte a teszten. “ – mondta Jankó a felkészülésről.

Egy javítanivaló mégis akad, Jankó nem szereti az első rajthelyet Máriapócson, és azt mondja a többieknek sem igazán jók a rajtjaik arról a helyről. “Nagyon érdekes, mert akárhányszor indultam az egyes rajtkockából mindig lerajtoltak, a másik pozícióból pedig nem. A pozíció jó, de talán az aszfalton van egy hupli, és porosabb is az a hely,  ami miatt nem sikerül jól a rajt onnan. Igaz, így  legalább nagyobb a verseny, mert ha valaki elmegy mellettem akkor jót lehet csatázni. A legjobb lehetőség az előzésre a jó joker taktika, de szerencsére a Twingo egy gyári autó, amit egy komoly mérnökcsapat épített ilyenre, így a pálya minden szakaszán konstansan jó a tempója, nincsenek igaziból gyenge pontjai. Persze azért jó kis csatákat is várok, a kategóriában ügyesek a srácok, így bárki okozhat meglepetést.”

A győzelem mellett a tanulás lesz a cél Máriapócson, hiszen a Twingót még alaposan meg kell ismerni. A csapat eddig nem is nyúlt a beállításokhoz, de a jövőben erre is szükség lesz, hiszen Wieszt Jankó a nemzetközi mezőnyben is megméretteti majd magát. “Kaptunk egy nagyon jó alapbeállítást, és gyakorlatilag eddig azzal mentünk.. Minden verseny előtt egyeztetünk a finnekkel, de eddig még nem kellett állítanunk a kocsin. Persze szeretnénk továbblépni, mert a pünkösdi versenyen is jó lenne már jobb köridőket menni, szeptemberben pedig Rigában az Eb futamon indulunk, és a nemzetközi mezőnyben is a jó szereplés lesz a cél, illetve az, hogy felmérjük, hogy egy fél év alatt hová jutottunk a kategóriában.”

A Pünkösdi Rallycross Parádén tehát a Super 1600-ban is adott a kihívás, Wieszt Jankó remek formában és nagyon jó autóval érkezik, nagy csaták várhatóak.

foto: Borsós László, STom

 

Related Posts