Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
A Volkswagen mindent vitt Lydden Hillben

Petter Solberg szinte hibátlan versenyzéssel nyerte a Rallycross 50. születésnapi versenyét Lydden Hillben. A csapattárs Johan Kristoffersson lett a második, a legjobb nem Volkswagenes pedig Andreas Bakkerud lett a Ford Focusszal. Csucsu 21. lett a négy kvalifikáció végén, de a csapat most is talált okot az ünneplésre, mivel a zöld Riót a Q4 első versenyén az első helyen intette le a kockás zászló.

A kettős győzelem azt jelentette, hogy a bajnokságban Solbergék közrefogják az eddig vezető Ekströmöt, Kristoffersson vezet négy pont előnnyel az audis előtt, Solberg pedig 117 pontjával már csak 3 pontra van a korábbi listavezető Ekströmtől. A svéd csak ötödik lett, mert a döntőben defektet kapott. A rajtnál övé volt a legjobb reakcióidő, így csak a koponya formájú Super Charge Award-dal vigasztalódhatott az elveszített bajnoki elsőség után.

A csapatversenyben tovább növelte előnyét a PSRX, most már 69 ponttal vezetnek Hansenék előtt. A legjobb Hansen Peugeot a negyedik helyezett Loeb lett, de Timmy Hansen is bejutott a döntőbe ahol hatodik lett, mivel megpördült, majd ő is defektet kapott.

“Ez az a győzelem amire szükségem volt. A csapat teljes erőbedobással dolgozott az elmúlt hónapokban. Az autó jó, de azok az apró részletek amiken eddig dolgoztunk adták meg azt a kiegyensúlyozottságot amire szükségünk volt. Jó csapat vagyunk Johannal, kölcsönösen segítjük egymást. Most már a hazai versenyre koncentrálok Norvégiában, ott teszteltünk már, és a pályát is jól ismerem, és ez sokat segít. Különleges helyszín lesz ez nekünk, hiszen bár kis ország vagyunk, de 25.000 szurkoló lesz majd a pályák szélén, ami egyedi atmoszférát ad a versenynek. Jó ideje vagyok már a motorsportban, és tudom, hogy a dolgok gyorsan változhatnak, most kiegyensúlyozottnak és okosnak kell lennünk.” – mondta a verseny után a győztes Solberg.

 

A bajnokság új listavezetője Kristofferson is boldogan állt a mikrofonok elé: “Gratulálok Petternek briliáns hétvégéje volt. A sorsolástól kezdve magabiztos volt, és a gumikkal is végig jól bánt. Nekem most a pontok a legfontosabbak, vezetem a bajnokságot, és a csapatverseny is is egészen jól alakul. A rajtjaim egyre jobbak, folyamatosan javul a reakcióidőm is. Tökéletesen elégedett vagyok a hétvégével, ez volt sorozatban a negyedik Volkswagen dobogó. Életemben először vezetem a bajnokságot, és ez nagyszerű érzés, továbbra is ugyanígy fogok harcolni.” – fogadkozott a 28 éves svéd.

A harmadik Bakkerud elismerte, hogy most nem voltak elég gyorsak, és egy picit aggódott is amiatt, hogy a norvég versenyig kevés az idő a komolyabb fejlesztéshez.

 

 

Related Posts