Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Loeb az élen, Csucsu befejezte Hockenheimben

Sebasitien Loeb pénteken és szombaton is remek formában versenyzett Hockenheimben a Vb harmadik fordulójának kvalifikációin. Ezzel a francia 16 ponttal első helyen jutott a középdöntőbe, mögé csapattársa Timmy Hansen zárkózott fel, nem kétséges, hogy a Peugeot összekapta magát Hockenheimre.

Loeb a Q1-ben és a Q2-ben nemcsak futamot nyert, hanem az ideje is a legjobb volt. Szombaton a Q3-ban már hiába győzött, Solberg volt a leggyorsabb abban a körben. A norvég bajnok autóját péntek éjszaka kellett újjáépíteni, mert a Q2-ben Bakkeruddal ütközött.

A Q4-ben Loeb csak a negyedik lett a futamában, Solberg, Ekström és Kristofferson is megelőzte őt, de az összesítésben hetedik idő is elég volt ahhoz, hogy első helyen maradjon a négy kvali után. Hansen Scheidert, Larssont, Grönholmot és Nittist előzte meg a Q4 negyedik versenyén, az ideje viszont remek lett, és ezzel második helyen jutott a középdöntőbe.

Kristofferson és Ekström követi a két Peugeot-t a harmadik, negyedik helyen, míg Solberg szombati parádés teljesítménye arra volt elég, hogy az elrontott Q2 után az ötödik helyen jusson tovább.

Timos Scheider úgy lett hatodik, hogy nemcsak a Fiestával hanem BMW-vel is végigment a ralllycross pályán. A sárga BMW Race Taxival Timo Glocknak mutatta meg, hogy a DTM autó a murván is elboldogul. Így nemcsak Ekström, hanem a DTM-ből tavaly kiebrudalt Scheider is kétféle versenyautóban ült ezen a hétvégén.

Hansen, Tymerzianov, Eriksson, Block, Nittis és Heikkinen a további középdöntősök. Robin Larsson épphogy csak lemaradt a top12-ről, de így is 4 VB pontot szerzett, és ezzel megmutatta, hogy az EB mezőny mennyire erős, jó teljesítménnyel akár a középdöntőbe is lehet jutni.

Sajnos Csucsunak ez most sem sikerült, pénteken az utolsó helyen fordult, aztán szombaton megadta a magát a Kia váltója.

A középdöntők rajtrácsa:

foto: DTM, FIA Worldrallycross Media

 

Related Posts