Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Oláh-Gumi Nemzetközi Rallycross Parádé a RabócsiRingen!

Vannak alapvetések az életben, a benzingőzzel fertőzöttek körében az egyik ilyen, hogy ha Húsvét, akkor Rallycross a Rabócsiringen. 2017.04.16-04.17- én, a magyar szezon is megkezdődik Máriapócson, és újra a megszokott show várható. Nézzük csak a nevezési listát:

2017. 04. 16-17 nevezesek_entryform

 

Négy oldalas a dokumentum, több mint 120 versenyző szerepel rajta. A mezőny sem akármilyen, továbbra is az egyik legerősebb bajnokság a magyar. Ez a több mint 120 autó pedig most itthon lép pályára, hiszen a bajnokság első fordulóját a Slovakiaringen rendezték, így az országhatáron belül, most látható először a rallycross mezőny. A futamok mellé pedig a szokásos körítés is jár, családi programokkal és show elemekkel. Sőt már a Rabócsiring új vonalvezetéséből is látható egy kevés, hiszen az építkezés már javában folyik.

A SuperCarsban, azaz a királykategóriában szinte csak nagy neveket tudunk felsorolni az indulók között úgy, mint Kiss Pál Tamás, Kárai Tamás, Harsányi Zoltán, Max Pucher, Alois Höller, Spitzmüller Csaba, Kotán Péter, Vass Zoltán, Mózer Attila vagy Papp Lajos. KPT simán nyerte a slovákiringi futamot, majd Barcelonában is remekelt az EB futamon, ahol a 2. helyet szerezte meg Anton Marklund mögött. Kárai egy dupla szaltóval nyitott az Ob-n, de így is döntőbe küzdötte magát, és az Eb-n is szépen versenyzett, de az Ob-s bukás itt éreztette hatását, és egy turbóhiba miatt nem jutott az elődöntőbe. Az Audi viszont újra harcra kész, és Kárai is szeretne visszavágni KPT-nek.

Max Pucher félelmetes Fordjával hozta a kötelezőt, hiszen másodikként ért célba a nyitó fordulón. Vass elképesztő rajtjaival riogatta a mezőnyt, Kotán pedig a veterán Forddal döntőbe verekedte magát. Jó előjelek, egy izgalmas húsvéti versenyre.

Super1600-ban átrendeződtek az erőviszonyok, szinte csak új nevekkel találkozhatunk a magyarországi nyitányon. A kategóriát váltó közönségkedvenc Wieszt Jankó, ezúttal Super1600-as gyári méregzsák Renault Twingóval áll rajthoz. A tavalyi Zóna Bajnok Gerencsér Dávid is erősített, valamint debütál a legendás Ferjáncz Attila fia, Ferjáncz András egy Suzukival. A Super 1600-ban kategóriában két szabolcsi pilóta is meglepetéssel szolgálhat majd, Móricz Józsi a nagy visszatérő, valamint Vaskó Dominik, aki már tűkön ülve várja, hogy bemutatkozhasson a Super1600 mezőnyében.

A SuperTouringCars +2000-ben Csendes Zsoltinak és a végre elkészülő 400 lóerős Asconának szurkolhatunk majd, míg a -2000-seknél Luiginak és Csirmaz Brúnónak lehet a legnagyobb esélye a „verhetetlen” cseh pilóta, Roman Castoral skalpjára.

A kisebb kategóriák is tartogatnak meglepetéseket, új pilóták és új technikák érkeznek. Az Amatőr Versenysorozat népszerűsége töretlen, így a szintén népes mezőnyben számos visszatérő meglepetés névvel szolgálhatunk majd.

 

A jegyek már kaphatók, szállás is van még a környéken, tehát érdemes kiruccanni Húsvétkor, akár az ország másik végéből is, egy kellemes rallycross ünnepre.

Related Posts