Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kárai Tamás – „kemény csatákra számítok”

Kárai Tamás a Supercars kategória 2015. évi bajnoka gőzerővel készül az idei szezonra. Az 570 lóerős Audi A1 már alig várja, hogy gazdája tövig nyomja a gázpedált és maguk mögé utasítsanak mindenkit. A mezőny kőkemény, az elvárások nagyok. Hogy mindezt hogy látja a címvédő?

RiKA: 2015-ben bajnok lettél. Gondolom 2016-ra a bajnoki cím megvédése a cél. Ez mennyire kemény dió egy ilyen erős mezőnyben?
Kárai Tamás: Nagyon. Jó versenyekre számítok, kemény csatákra. De ez a lényege minden sportnak, a rallycrossnak is. Unalmas lenne csak körözgetni a pályán, így pedig minden előfutamban és a döntőben is a legjobbnak kell lenni.

RiKA: Mi kell ahhoz, hogy egy versenyen jó helyezést érj el?
Kárai Tamás: Az első és legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a versenyhétvégéken, még ha sokat is kell dolgoznunk a kitűzött célunkért, azt jó kedvvel, feszültségmentesen tegyük. Ilyenkor nekem is könnyebb csak az adott futamra koncentrálni. Fontos a versenyautó felkészítése, az adott pályarajz ismerete és a szakképzett, tapasztalt csapat.

RiKA: Mennyire vagy izgulós típus? Van esetleg valami babonád?
Kárai Tamás: Egyáltalán nem vagyok izgulós. Nagyon nyugodt tudok lenni egy-egy rajt előtt. Babonám nincs.

RiKA: Hogyan készültök az első, szlovákiai versenyre?
Kárai Tamás: Autóm egy Audi A1 típusú versenyautó. A tavalyi évad végére készült el, így a téli felkészülés a finomításokról szólt. A héten elkezdtük a teszteket, előbb a motor teljesítményét és beállításait állítottuk be, hétvégén pedig már pályán fogunk tesztelni.

RiKA: A versenyek között mi az, ami feltölt és kikapcsol?
Kárai Tamás: Két verseny között a saját vállalkozásunkban dolgozom. Az autósporttal együtt, mind a kettő ki tud kapcsolni és feladatok elé is állítani.

RiKA: Ha bármelyik külföldi versenyző autóját kipróbálhatnád, akkor kiét választanád és miért?
Kárai Tamás: A Rallycross RX-en szereplő Audi S1-et szeretném kipróbálni, mert olyan futóművet szeretnénk, ami alatta van. Kíváncsi vagyok, hogy működik, és mit lehet belőle kihozni.

RiKA: Mit üzensz a rallycrossért rajongóknak?
Kárai Tamás: Ne hagyjanak ki egy futamot sem idén és meséljék el mindenkinek, milyen jó sport az autósport.

Related Posts