Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Amikor Luigit nem a szerencse, hanem a kerék hagyja el…

Rika : Úgy gondolom Luigi neve annyira összeforrt már a rallycrossal, annyi bajnoki címen van már túl (és áll még biztosan sok előtt), hogy senkinek sem kell bemutatnom őt. Hihetetlenül tehetséges, semmi sem állhat az útjába. Mondhatnánk, hogy Fortuna kegyeltje, ám múlt évben többször küzdött meg a kerekekkel…2015. október 17-én az Európa Bajnokság utolsó futamának harmadik kvalifikációs futamában történt ugyanis, hogy Luigi kereke egyet gondolt és laza eleganciával befordult az autó alá. Hogy mi is történt pontosan és mik lettek a baleset következményei arról a legfőbb illetékest, Luigit kérdeztük: Hogyan történt mindez?

Luigi: A cél utáni ugratón az ugratás közben lökte meg a kocsimat egy német pilóta társam és ez lett belőle.

Rika : Mit okozott ez rövid, és mit okozott hosszú távon?

Luigi: Rövidtávon? Rengeteg munkát először is arra az éjszakára. A keréktörésig a 7. helyen álltam az összetettben, míg az eset után kikerültem a top 12-ből is. Így egy nagyot kellett autóznom a negyedik futamban, ahol az abszolút 6. idő elérésével sikerült a top 12-be bekerülni és így az elődöntőbe is. Hosszútávon nem volt komolyabb kihatása.

Rika : Milyen gyakran történik veled ilyen?

Luigi: Sajnos az elmúlt szezonban több ízben is borzolta a kedélyeket egy-egy ilyen eset. Ezen dolgoznunk kell az idén, hogy ne forduljon többet elő.

Rika : Hogy áll a felkészülés a szezonnyitó Szlovákiaringi versenyre ?

Luigi: Elég sűrű a program, múlt pénteken volt a sportorvosi vizsgálat, ahol mindent rendben találtak és szombaton a RallyCross szakágban szükséges minimum vizsgát is letettem. Vasárnap egy egésznapos “vizes” edzést csináltam végig a RabócsiRingen, amivel sikerült a szintidőmet majdnem 1 másodperccel csökkenteni. A  mai nap folyamán pedig Örömmel jelentem leadtuk a nevezést Szlovákiaringre.

Rika : Luigi idén két lovat ülsz meg egyszerre, akarom mondani két autóval vágsz neki a magyar és a nemzetközi futamoknak. Melyikkel hol tervezed ?

Luigi: „SuperNational-2000-ben egy Ford Pumával fogok indulni OB/zóna és egyéb nemzetközi versenyeken, illetve Challenge futamokon. Az EB-n egy Mini Cooper S Super 1600-as kocsival próbálok szerencsét.”

Related Posts