Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Vass Zoltán tökéletes autóval érkezik Máriapócsra

Hidegzuhanyként érte Vass Zoliékat, hogy a greibachi futam előtt a rajtprogram gyakorlása közben egyszer csak elnémult a Mitsubishi Colt motorja, és a hibát nem is sikerült orvosolni, ezért ki kellett hagyniuk az osztrák futamot. A hiba oka azóta meglett, kijavították, sőt néhány új alkatrészt is kapott a Colt.

Generátorhibánk volt, emiatt túlfeszültséget kapott a computer, és az egyik alaplap ment tönkre. Időnk volt bőven, sikerült megjavítanunk. Közben viszont megérkeztek az új alkatrészeink, és azokat is beépítettük. Új diffiket kapott az autó előre és hátra is, ezen kívül a szokásos revíziót végeztük el. Az autó kész, harcra kész vagyok én is, úgyhogy jöhet a verseny” – mondta Zoli. Két futam van hátra a bajnokságból, és ezek kulcsfontosságúak lesznek számára is, mert miután kimaradt az előző verseny, így a hátralevő hétvégéken kell megküzdeni a bajnoki harmadik helyért.

Jönnek az osztrákok is, így nem lesz könnyű dolgom. Mózer Attila és Spitzmüller Csaba van hozzám közel a pontok tekintetében, mindketten nagyon gyorsak, így velük is komoly csata várható. De a többiekre is figyelni kell, Harsányi Zolinak is új motor kerül az autójába, így ő is még gyorsabb lesz, mint eddig volt, meg hát mindenkivel számolni kell, mert erős a mezőny. Szeretném, ha nem esne az eső, de ezzel nem én vagyok egyedül. Ha a műszaki problémák is elkerülnek minket, akkor onnan kezdve rajtam múlik a lényegi része, más külön kívánságom nincs is. Ha ezek a dolgok stimmelnek, akkor olyan rossz versenyünk nem lehet. Jó lenne felhőtlenül autózni, de mivel ilyen szoros a bajnokság, nem örömautózás lesz, de azért megpróbáljuk jól is érezni magunkat.” Zoli mentalitását ismerve ebben nem is kételkedünk, mert ő az a pilóta, akit a ritkán lehet mosoly nélkül látni a depóban.

Tesztelni nem akartunk, de szerettem volna elmenni megnézni az új pályát. Sajnos más program jött közbe, így nem jutottunk el Máriapócsra. Fotók alapján próbáltam tájékozódni, és a néhány elérhető videót is megnéztem. Kíváncsi vagyok rá, remélem, hogy hamar rájövök a trükkjeire. Úgy gondolom sokat nem kell állítani az autót, Kakucs is megváltozott, és szinte aszfaltos lett az is, ezért azt gondolom, hogy azon a beállításon már nagyon keveset kell módosítani, ha egyáltalán kell. A beállítási rész szerintem meglesz hamar, majd nekem kell fejben gyorsan összeraknom azt, hogy lesz ez jó, és gyors” – foglalta össze a várakozásait a Rabócsiring új vonalvezetésével kapcsolatban Vass Zoltán.

Related Posts