Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Spitzmüller: „Én jó rajtokat kérek a nyuszitól!”
Spitzmüller Csaba maga mögött hagyva a rali pályákat, idén teljes mellszélességgel a ralikrossz magyar bajnokságra koncentrál. Nem is nyitott rosszul a Szlovákiaringen, egy negyedik hellyel kezdett a SuperCars kategóriában. Pedig kicsivel több métert autózott, mint a többiek…

Ugyanis az elrontott rajtért a ralikrosszban plusz joker-kör jár… Ebből Spici pedig produkált párat. Ennek ellenére bejutott a döntőbe, amelyet főnyereményként élt meg. Ráadásul az autó viszonylagos gyengeségére is utóbb derült fény, egy hibás turbócső és kilyukadt intercooler okozta. Nem véletlen, hogy a nyuszitól jó rajtokat kér a hétvégi versenyen a RabócsiRingen.

Ahol már tavaly is versenyezett. Ezekkel kapcsolatban annyit mondott a bajnok, hogy ezen a pályán több az aszfaltos rész, mint a murva, az ő Skodájának viszont a fordított arány lenne kedvezőbb. A Skoda kicsit magasabb építésű autó, de megbirkóznak majd a feladattal.

De, hogy ezekkel se legyen problémája, főleg tapasztalatokra van szüksége ebből a szakágból, amit nyilván idén megszerezhet, ha végignyomja a bajnokságot. Furcsa neki még a test, test elleni küzdelem, kicsit tájidegen, de ebbe is beletanul majd. Bár olyan nagy konfliktusa még nem volt senkivel.

A beszélgetés közben nem hagyhattuk ki a Miskolc ralit sem. Persze, hogy a helyszínen szurkolt csapattársainak a Vincze Ferenc, Bazsó Attila kettősnek. A nosztalgiázásra térve engem is meglepett, amit mondott az egykori bajnok, hogy nem érezte, hogy vissza kéne most (még… a szerk.) térnie. Azt mondja nagy kihívás neki most ez a ralikrossz, és élvezi az ilyen feladatokat.

 

A hétvégi húsvéti versenyen tehát jó rajtokat szeretne produkálni és mindenképpen a döntőben szeretne szerepelni. Ott szíve szerint legalább egyet előbbre lépne a szlovák versenyhez képest, ami ugye dobogót jelentene. Nekem elárulta, miért rimánkodik még, ami számára talán kis előnyt jelentene… Nos Spici! Én a rajtokban nem tudok neked segíteni, de a másikban talán… A telefonba nem tudtam bejátszani, de akkor ezúton küldöm az alábbi nótát „Kellemes Húsvéti Krosszozást” kívánva!

Fotók, videók S-Motorsport facebook, youtube

 

Related Posts