Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kiss Pál Tamás második lett Barcelonában

Gondoltad volna tegnap este? Ez a kérdés hangzott el legtöbbször a SpeedBox sátrában, már vasárnap déltől kezdve, amikor Kiss Pál Tomi a szombat esti 19. hely után előbb megnyerte a harmadik kvalifikációt, majd a negyediken is harmadik lett a futamában, de az ideje az összesített ötödik volt. Ez pedig azt jelentette, hogy a hatodik helyre katapultálta magát, ami egy erős középdöntős helyet, és mellé 11 európa-bajnoki pontot jelentett.

A másik két magyar versenyzőnek ekkor már véget ért a barcelonai hétvége. Sem Csucsu, sem Kárai Tamás nem jutott az elődöntőbe, de nem voltak elkeseredve. Csucsu kifejezetten boldog volt, hiszen összességében remek hétvégét zárt. Az inkább Eb erősségű autóval rendszeresen lerajtolta az ellenfeleket, maga mögött tudta Sebastian Loeböt, együtt versenyzett Ken Blockkal, a Q2 eredménylistáján mögötte végzett Petter Solberg, és Matthias Ekström, mi kell még? Na jó a Q2-ben mázlija volt az időjárással, de hát ilyen a rallycross. Csucsu végül a 16. lett, Vb debütálásnak remek eredmény, egy Vb pontot is kapott érte, mosolygott is rendesen.

Kárai Tamás a vasárnapi nappal lehet elégedett, a szombati turbóhiba után egy kisebb teljesítményű tartalék darabot építettek az autóba, de így is hozott egy hatodik és egy nyolcadik összetett időt a két kvalifikáción. Végül 23. lett, így pont nélkül zárta a hétvégét, de a tempója nem volt rossz.

Vissza KPT-hez, aki az elődöntőben folytatta. Harmadik helyről rajtolt, és itt is bebizonyosodott, hogy van még javítanivaló a rajtokon, mert utolsóként fordult az első kanyarban. Nem adta fel, higgadtan, taktikusan versenyzett, míg a többiek hihetetlenül idegesek voltak, az eredmény egy fantasztikus győzelem volt. A másik ágon Marklund gyorsabb volt, így övé lett a döntő első rajthelye, de KPT ott volt az első sorban, és már a zsákban volt 17 bajnoki pont is.

A döntőben megint az a fránya rajt volt a gyenge pont. Marklund ellépett, de ami nagyobb baj, hogy az ír O’Donovan is kilőtt, KPT csak a harmadik volt. Az elődöntőből viszont megmaradt a nyugalom, Kiss Pál Tomi tudta, hogy ha már túl van a rajton, akkor ő a leggyorsabb a pályán. Újra jó volt a taktika, a köridők is rendben voltak, így O’Donovan visszakapta a harmadik helyet, Tomi pedig rohamosan közeledett Marklundhoz. Végül a két éllovas komoly előnnyel szelte át a célvonalat, Marklund a győzelemnek, Kiss Pál Tomi pedig a sírból visszahozott második helynek örülhetett. Ne feledjük, szombaton este 19. volt, vasárnap délután pedig az eddigi legjobb nemzetközi eredményének örülhetett, és 22 ponttal az Eb második helyén áll.

A Vb döntőben Matthias Ekström nyert Timo Scheider és Andreas Bakkerud előtt. Solberg lett a negyedik, Timmy Hansen az ötödik, Kristofferson pedig a hatodik.

 

Related Posts