Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Barcelonában kezdődik a Rallycross Vb és Eb

Tavaly még Eb versenyzőkkel voltunk ott Barcelonában, 2017-ben már egy Vb és két Eb pilóta képviseli a magyar színeket a szezonnyitón. A Circuit de Barcelona-Catalunyán a tavalyi vonalvezetés alapján építettek újra rallycross pályát, és várnak fantasztikus csatákat a szervezők. Nem is alaptalanul, nézzük csak először a Vb nevezési listát.

2017 Entry list (WorldRX)_Barcelona (ESP)

Számunkra a legfontosabb, hogy van már magyar induló is a Vb-n, a Kia Rióval Lukács Kornél “Csucsu” veszi fel a harcot Ekströmékkel. A realitás persze az, hogy a gyári menőkkel szemben ne legyenek vérmes reményeink, de egy tisztes helytállásban azért bízunk. Csucsu ismeri a pályát, tavaly az Eb-n még a Focusszal 13. lett a selejtezők után, így épphogy lemaradt a középdöntőkről.


Az ellenfelek közt hemzsegnek a nagy nevek, Ekström az 1-es rajtszámmal, a háromautós Hansen csapat a két Hansen testvérrel és Sebastian Loebbel, Solberg a Volkswagennel (de furcsa lesz abban látni), a kétszeres DTM bajnok Timo Scheider Fiestával, és persze Ken Block is ott bohóckodik majd 🙂

Az Eb mezőnyben pedig a két Tamásnak szurkolhatunk. Az idei első összecsapásukat Kiss Pál Tomi nyerte a Slovakiaringen, Kárai pedig már túl van egy megrázó élményen, hiszen nagyot borult. Tavaly fej-fej mellett haladtak Barcelonában, mindketten bejutottak a középdöntőbe, és ott a két különböző ágon mindketten negyedikek lettek. KPT már a modernizált Peugeot 208 WRX-szel megy és a támogatói közt ott van a Peugeot Sport is, Kárai Tominak viszont még nem készült el az új Audija, így az Ob után itt is a frissített tavalyi géppel indul.

Ellenfelekben nem lesz hiány, rekordlétszámú és erősségű mezőnyre számíthatunk Barcelonában is.

2017 Entry list (EuroRX)_Barcelona (ESP)

 

A pálya hossza 1133 méter, 60,4% aszfalt, 39,6% murva. A körrekordot Johan Krisstofferson tartja, 2015-ben 45.212 másodperc alatt ért körbe. A program pedig a tervek szerint így alakul majd:

Szombat, 04.01.
09:00 Szabadedzés
12:00 Q1: TouringCar, Euro Supercar, World RX
14:40 Q2: TouringCar, Euro Supercar, World RX
16:00 Q3: TouringCar

Vasárnap, 04.02.
08:30 Warm-up, all categories
10:00 Q3: Euro Supercar and World RX
11:10 Q4: Touring Car, Euro Supercar and World RX
13:45 Középdöntők: TouringCar, Euro Supercar
Döntő: TouringCar
1500 Középdöntő: World RX
Döntő: Euro Supercar
Döntő: World RX Supercar
15:50 Díjkiosztó

A vasárnap délutáni élő televíziós műsort a Spíler Tv felvételről közvetíti vasárnap este 19 órától, de az FIA World Rallycross Championship youtube csatornáján élőben is követhető a műsor.

Related Posts