Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Wieszt Jankó egész szezon alatt kőkeményen küzdött

Wieszt Jankó egész szezon alatt kőkeményen küzdött azért, hogy jó helyen végezzen a bajnokságban. Volt, amikor a technika, volt, amikor a többi pilóta húzta át a számításait. Jankó nem búsul, hiszen nincs miért. Elárulta nekünk mit tervez a következő szezonban…

RiKA: Melyik volt az idény legjobb pillanata és miért?

Wieszt Jankó: Nyirád utolsó futama, amikor nagyon jót csatáztam Harsányi Zolival és tudtam, hogy meglesz a bajnokság második helye.

rx_208

RiKA: Melyik idei futam eredményedre vagy a legbüszkébb és miért?

Wieszt Jankó: Úgy érzem a nyirádi második hely volt idén a legkomolyabb, amikor a Challange volt. Ekkor több mint húszan voltunk és ebben a mezőnyben lettem második.

rx_197

RiKA: Van példaképed az autósportban?

Wieszt Jankó: Nem igazán, illetve F1-ben mindig Fernando Alonso drukker voltam. Az, amit idén Max Verstappen mutat az sem semmi, így őket mondanám.

20160925_rk_019

RiKA: Jövőre is maradsz ebben a kategóriában? 

Wieszt Jankó: Jövőre S1600-ban fogok indulni egy Skoda Fabia Mk2-sel.

20160516_rk_003

RiKA: Az S1600-as kategóriában hihetetlen kemény küzdelmek folytak egész évben és nagyon minimálisak a különbségek. Kit tartasz a legkeményebb ellenfélnek?

Wieszt Jankó: Igen, S1600-ban kisebbek a különbségek, talán ezért is kiélezettebbek a csaták. Hogy ki a legkeményebb ellenfél? Igazából erre nehéz válaszolni, ugyanis nem mentem egyikőjük ellen sem még. Egy srácot ismerek közülük, akivel régen együtt gokartoztam, és tudom hogy ő nagyon ügyes – ő Kovács Marcell.

20160516_rk_045

RiKA: Milyen eredménnyel lennél elégedett jövőre?

Wieszt Jankó: Jövőre mindenféleképpen dobogón szeretnék végezni az év végén. Nyilván ez egy új kategória lesz nekem. Nem ültem még ilyen autóban, de akkor is a bajnoki címre megyek.

 

Related Posts