Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
RallycrossRx visszapillantó 2016

2016-ban már a márciusi slovakiaringi futam rengeteg izgalmat hozott. Minden kategóriában kőkemény harcot vívtak egymással a pilóták, és sajnos már itt sokuknak meggyűlt a baja a technika ördögével is, aki mint tudjuk jól sohasem alszik. Szíjj Zsolt hatalmasat bukott kocsijával, Simon Zoltánnak a motortere gyulladt ki, míg Harsányi Zoltán Mitsubishije a lehető legrosszabbkor, a döntők előtt adta meg magát. Se a pilóták, se a szerelők, se a csapatok nem adták fel sohasem a küzdelmet, mindig mindent beleadtak annak érdekében, hogy év végén ők állhassanak majd ott a dobogón.

A szezon egyik igazán emlékezetes futama a húsvéti rallycross verseny volt a sokak által imádott máriapócsi Rabócsiringen. Nem volt olyan előfutam, ahol ne lett volna egy-egy látványos előzés és sok-sok izgalmas pillanat. Senki sem finomkodott, mindenki űzte, hajtotta a másikat. Ahol egy kis rés volt, oda becsúszott egy pillanat alatt egy orr, majd az egész autó. Ha valaki egy másodpercre nem figyelt, akkor ott vége is volt a versenyének.

A májusi máriapócsi versenyhétvége után következett a júniusi nyirádi futam. Őrült hőség volt a vörös katlanban, ahol sem a gumifal, sem a komoly tempó nem volt túl jó hatással az autók kasztnijára. Az idei verseny sem alakult másképp, egy-két versenyautó, mint például Mózer Attila vagy Wieszt Jankó autója igencsak roncsderbis kinézetű lett a csaták végére. A legcsodálatosabb ebben a sportban az, hogy minden pilótának annyi a reakciója minderre: „ez benne van”.

Az utolsó előtti, szeptemberi futam már egyben bajnokavató is volt, hiszen Marton Gergely a Super1600 kategóriában, míg Kiss Pál Tamás a SuperCars kategóriában lett már itt az idei szezon bajnoka. Az évzáró nyirádi futam után azonban nem ért véget az izgalmak sora, hiszen kemény harcok árán, de sikerült megszereznie Szabó Krisztiánnak a FIA Ralikrossz EB Super 1600-as mezőnyében a bajnoki címet.

A máriapócsi futamon „debütáló” Spici zseniálisan foglalta össze azt, hogy miért jó – többek között – a rallycross: „sokkal látványosabb, mint egy rally, hiszen itt minden másodpercben, minden méteren történik valami, rendkívül impulzív”.

Related Posts