Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kiss Pál Tamás a dobogón zárta az EB szezont Rigában
Harmadik helyen ért célba a lettországi EB szezonzáróján Kiss Pál Tamás, így második alkalommal álhatott fel a dobogóra az ötfutamos EB sorozatban. A bajnoki értékelésben ezzel egy helyet előrelépett a miskolci pilóta, és 2016-ban az Európa-bajnokság Supercars kategóriájában az ötödik helyen végzett.
Jól indult a hétvége, mert a VB mezőnnyel közösen lebonyolított szabadedzésen nyolcadik időtt futott Kiss Pál tamás, többek közt a VB éllovas Mattias Ekströmöt is megelőzte.
A rigai első előfutam eredményét megpecsételte egy hiba a rajtnál, majd hiába zárkózott fel a mezőnyre Kiss Pál Tamás, kiforgatták, így csak a 12. helyen végzett. A gyengébb eredmény könnyebb második kört ígért, és valóban így volt, a Q2-ben jobbára csak a stopper volt Tomi ellenfele. A Q2 második helye viszont megint egy kőkemény vasárnapi Q3-at hozott, amit ráadásul már esős pályán futott a mezőny. Ezúttal mindenki higgadt maradt, figyeltek egymásra az élmenők, és bár nagyot csatáztak, még az ötödik Grosset-Janin ideje is jobb volt, mint a többi előfutam leggyorsabbjának körideje. Kiss Pál Tamás harmadik lett a Q3-ban. Az utolsó kvaifikációs körben is ugyanez volt a felállás, itt azonban már nagyobb volt a csata, Tomi negyedik lett, Hansen pedig nem tudta befejezni a Q4-et.  A középdöntőbe így ötödik helyen jutott Kiss Pál Tamás.
A két magyar pilótával induló első középdöntőben harmadik lett Kiss Pál Tamás, Grosset-Janin nyert Hansen előtt, Kárai Tamás pedig ötödik lett. A hétvége egyik célkitűzése ezzel teljesült, hiszen megvolt a döntőbe jutás, méghozzá az ötödik helyen, ami a harmadik sort jelentette a rajtrácson.
„Nehéz döntőnek ígérkezett, hiszen a hátsó sorból indultam, a bajnok Kevin Hansen mögül. A rajtnál Hedström kilőtt, de…

Related Posts