Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kiss Pál Tamás száz százalékos !

Kiss Pál Tamás száz százalékos teljesítménnyel megnyerte a Rallycross Ob ötödik versenyhétvégéjét, így már minden bajnoki helyszínen diadalmaskodott.

Ötből öt futamot nyert a magyar bajnokságban Kiss Pál Tamás, és ezúttal egy olyan helyszínen szerezte meg a győzelmet ahol eddig még nem tudott nyerni. Tavaly a technika hagyta cserben a csapatot, idén viszont minden összejött, a kvalifikációs futamokon, az elődöntőben és a döntőben is megállíthatatlan volt Kiss Pál Tamás.

Az előjelek kedvezőek voltak a nyirádi hétvége előtt. A tavaszi teszt jól sikerült, a versenyautóba még a norvég Eb hétvégén új motor került, és Tomi is egyre jobban összebarátkozik az autóval. A szokottnál mégis nehezebb volt ez a hétvége, mert 23 autó indult a királykategóriában, és a nemzetközi értékelés miatt az elődöntőben és a dontőben is a megszokott hat helyett nyolc autó állt rajthoz.

A kvalifikációs versenyeken minden simán ment, Tomi mind a négy kört megnyerte, nemcsak a saját futamaiban lett első, hanem az összetettben is a leggyorsabb volt. Izgalmakat csak a negyedik kör hozott, a váltóbovden megint megmakacsolta magát, és a kipufogó sem csak a végén füstölt.

„A váltóbovden megint megmakacsolta magát, nehezen mentek a sebességváltások, de végül én voltam az erősebb, és meglett minden fokozat, érdemes volt a téli szünetben konditerembe járnom. Aztán a futam közben szokatlan füstöt is éreztem, de szerencsére csak a kipufogó bandázs kezdett égni, így ez sem okozott komolyabb problémát. A fiúk pillanatok alatt darabokra szedték az autó elejét, és az elődöntőkre már újra hibátlan autóval állhattam oda.”– mondta Kiss Pál Tamás.

Az elődöntőben Csucsu és Harsányi már az első körben kiesett, Höller pedig nem tudta tartani a lépést Tomival, aki így jobára csak az órával versenyzett. 4:02:314-es idővel nyerte az elődöntőt, és ez több mint hét másodperccel jobb volt, mint a másik ágon győztes Wieszt Jankó ideje, így a döntőben az első rajtkockából indult a Speedbox Racing autója.

„Minden kanyart és kört, maximálisan élveztem, felszabadultan versenyeztem. Úgy érzem az autó beállításaival kapcsolatban sikerült olyan irányt vennünk, ami hatalmas előrelépés lehet a jövőre nézve is. Leírhatatlan az a magabiztosság, amit az autó nyújt, és ténylegesen most érzem először, hogy kezdem érteni és használni az összekerékhajtást, és úgy is kezdem talán kezelni, ahogy az ideális. Az eszméletlen hőség ellenére is örülök, hogy ennyien kilátogattak a nézőtérre, és bár most elmaradtak a hatalmas csaták, bízom benne, hogy a látvány és a tempó kárpótolta a nézőket. Köszönöm a szurkolást és a támogatóimnak a kitartást, ez ad rengeteg erőt nekem ebben a hatalmas hajtásban.” – mondta a célban a boldog Kiss Pál Tamás.

Pihenésre szokás szerint nincs idő, a hétvégén Svédországban folytatódik az Európa Bajnokság. A verseny után a csapat együtt szurkolta végig a magyar válogatott Eb mérkőzését, majd egész éjszakán át tartó szerelés, autó felkészítés és pakolás után hajnalban útnak indult a kamion Svédországba. Az Ob programban viszont jön a nyári szünet, szeptember végén Máriapócson rendezik a hatodik fordulót, ahol már a bajnoki címet is elhódíthatja Kiss Pál Tamás!

Related Posts