Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Vass Zoli : Ami a csövön kifér!

Hatalmas rallycross dzsembori elé néz az előttünk álló hétvégén a hazai rallycross sport krémje, hiszen a nyirádi vörös katlanban rendezik a Rallycross Challenge Europe sorozat, továbbá az FIA Közép-Európai Zóna Trófea, a magyar, az osztrák, a cseh és a szlovák bajnokság aktuális fordulóját. Aki csak él és mozog, ott lesz ezen a versenyen, és az RXC Technics Motorsport pilótája Vass Zoltán ebben a szokatlanul erős és népes, 25 fős SuperCars mezőnyben is megállná a helyét.
Ebben reményei szerint partnere lesz megszokott „fegyverhordozója”, a Mitsubishi Colt is, amivel idén dobogóra még ugyan nem állt, de stabil, megbízható teljesítményének köszönhetően a magyar bajnoki pontversenyben jelenleg a 4. helyet foglalja el, és a 3. pozíció sincs tőle elérhetetlen távolságra. A nyirádi pálya régről a pilóta kedvence, de a mezőny erejét elnézve ő maga is reálisan, a tőle megszokott szerény visszafogottsággal értékeli saját esélyeit.
„Aki ismer, az tudja, mennyire szeretem a nyirádi pályát, és általában jó eredményeket szoktam itt elérni, de ez alól is volt már azért kivétel, és mint tudjuk, a múlt egyébként sem garancia semmire. Most a jelenben kéne nagyot alkotni, ami nem lesz egyszerű, mert idén a magyar OB-mezőny is hihetetlenül erős, amihez most még hozzájön néhány nemkülönben versenyképes Challenge versenyző és technika. Szeretnék ott lenni a döntőben, ami már csak azért is izgalmasnak ígérkezik, mert a Challenge szabályok miatt 8 autó feszül majd egymásnak a pályán. Ott aztán nem lesz hiány lóerőkben, és én is nyomni fogom, ami a csövön kifér, mert csak így lehet felvenni a versenyt a legjobbakkal” – mondta el futam előtti nyilatkozatában Vass Zoli, aki bízik benne, hogy az autó – és különösen a féltengely, ami Nyirádon nem egyszer gyengepontnak bizonyult már – egész hétvégén bírni fogja a strapát, és ő maga is végig a maximumot tudja majd nyújtani.

Related Posts