Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

24H
Vass Zoli : Nem várt fordulat

Az RXC Technics Motorsport pilótája, Vass Zoltán döntős reményekkel és célokkal vágott neki a 2016-os FIA Közép-Európai Zóna Trófea és a Rallycross Országos Bajnokság múlt hétvégi, greinbachi versenyének, és erre sokáig reális esélye is mutatkozott, hiszen az előfutamok összesített eredményei alapján az 5. helyet foglalta el a 17 fős SuperCars mezőnyben. Az elődöntőben azonban minden apró nüánsz ellene dolgozott.

„Az elődöntőm sajnos nem sikerült valami fényesen” – kezdte verseny utáni nyilatkozatát Vass Zoli. „A rajtnál kikapartak a kerekeim, így rögtön buktam egy pozíciót a rajthelyemhez képest, és csak a 4. helyen fordultam el az első kanyarban. Utána a murvás részen hagytam magam mellett belül egy fél autónyi helyet, René Derfler pedig ezt kihasználta, és egy kis kontakt után elment mellettem, így visszacsúsztam az 5. helyre.”

„Aztán a Jokerezésből is rosszul jöttem ki. Bosszantó, mert lényegében ez lett volna az egyetlen esélyem, hogy valahogy visszajöjjek, ehhez képest pont Harsányi Zolival egyszerre sikerült kimennem, így lényegében ezt a lehetőséget is elbuktam, hogy elé kerüljek. A végén ráadásul még René is pont közénk ért vissza a Jokerről, így végül csak 5. lettem és nem jutottam be a döntőbe. Ez nagyon nagy csalódás volt nekem és a csapatnak is, mert az előfutamok alapján abszolút reálisnak éreztük a döntőbejutást. Sajnos ez most így sikerült, és az elődöntőben ez a néhány apró kis szösszenet elég volt ahhoz, hogy ennyire hátra kerüljünk. Sajnálom, hogy ez most így alakult, de legközelebb, Nyirádon próbálunk majd javítani” – tette hozzá a túrkevei pilóta.

A Mitsubishi Colt a hétvége nagy részében jól működött, bár szombaton akadt egy kis probléma a váltóval, aminek egy pici elemét ki is kellett cserélni. A kuplungon is mutatkoztak aggasztó jelek, ezért a vasárnapi futamok előtt Zoli már egyszer sem melegített gumit, hogy ezzel is spóroljon a kuplunggal, ami így ki is bírta végig a hétvégét, és a pilóta elmondása szerint menet közben, a pályán ez egyáltalán nem hátráltatta.

„Jó volt az autó, ezzel nem volt baj, de erőből sajnos most az 5-6. helynél nem tudtunk feljebb érni. Bízom benne, hogy a szezon többi versenyén sikerül néhány jó eredménnyel feledtetnünk a mostani hétvégét” – tekintett előre Vass Zoli.

Related Posts