Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
FIA WRX – Lydden Hill – Szabó Krisztián mindent vitt…

Az angliai Lydden Hill biztosan az egyik kedvenc helye lesz ezentúl Szabó Krisztiánnak. Itt rendezték ugyanis múlt hétvégén az FIA Rallycross Világbajnokság, valamint a Super1600-as FIA Rallycross Európa-bajnokság aktuális fordulóját, ahol Szabó Krisztián a megszerezhető maximális 30 pontból 29-et hozott el és a legjobbnak járó serleggel indulhatott haza. Krisztián élményeiről és terveiről mesélt…

 

RiKA: Gratulálok ehhez a fantasztikus eredményhez! Mesélj: milyen volt a verseny?

Szabó Krisztián: Nagyon jó verseny volt. Ez volt az egyetlen pálya a szezonban, amit még nem ismertem, ennek ellenére jól sikerült és jól alakult az egész hétvége. Gyors voltam nagyon. Az első kvalifikációs futamot és a döntőt is sikerült megnyernem. Ilyen még nem volt, mióta ralikrosszozom.

 

RiKA: Milyen a pálya? Technikás vagy inkább gyors?

Szabó Krisztián: Nem mondanám technikásnak, viszonylag egyszerű, azonban gyors. Van benne egy trükkös rész, de a többi pályán sokkal több van.

 

RiKA: Nem volt semmi gond az autóval a hétvége folyamán?

Szabó Krisztián: Szerencsére minden rendben volt. Nagyon jól beállították és felkészítették az autót, és nagyon jól karbantartották egész hétvégén.

 

RiKA: Milyenek voltak az ellenfelek? Kivel vívtad a legnagyobb csatákat?

Szabó Krisztián: Most talán Ulrik Linnemannal vívtam a legnagyobb csatát a hétvége folyamán. Ő kimaradt a döntőből, mert felborult az elődöntőben és kigyulladt az autója. A döntőben a tavalyi bajnok testvérével, Artis Baumanisszal kellett egy másfél körig vívnom az első helyért, de szerencsére sikerült elöl maradnom.

 

RiKA: Mit tartasz reális célnak az év végével kapcsolatban és mi az álom?

Szabó Krisztián: Az első hely az álom, de ezt reálisnak tartom, hiszen vezetem a bajnokságot. Nem egy futamon vagyunk túl, nem véletlen első hely volt ez. Úgy gondolom egy stabil, jó teljesítmény hozható az egész szezonban; persze meglátjuk, hogy mellém áll-e a szerencse. Szeretnék nyerni év végén és ez reális cél.

 

RiKA: Mennyire vagy izgulós típus?

Szabó Krisztián: Én a futamok előtt izgulok, közben viszont soha. Onnantól kezdve, hogy felvillan a „ready to race” el kell, hogy múljon az izgalom, mert ha idegeskednék, akkor az nagyon rossz hatással lenne a teljesítményemre. Muszáj mindent kizárnom és csak oda koncentrálnom.

 

RiKA: Rengeteget utazol és sokat vagy távol az otthonodtól. Mennyire hiányzik a család, a barátok?

Szabó Krisztián: Idén csak hat verseny lesz, így nem kell annyit utaznom. A családomtól nem nagyon vagyok távol, a szüleim mindig ott vannak. A barátnőm idén még nem volt egy versenyen sem, mert úgy tűnik jövő héten fog szülni. A szezon végén már remélem velem lesz ő is.

 

RiKA: Kisfiút vagy kislányt vártok?

Szabó Krisztián: Úgy néz ki, hogy kisfiunk lesz.

 

RiKA: Akkor megvan az utánpótlás. Benzingőzön nő majd fel anyatej helyett. J Komolyra fordítva a szót: ha versenyezni szeretne majd, akkor félted majd ettől vagy engedni fogod?

Szabó Krisztián: Fogalmam sincs, még sohasem volt gyerekem. J  Az autóversenyző szülők gyakran azt mondják, hogy nem akarják azt, hogy a gyerekük is versenyző legyen. Én egyelőre szeretném, ha az lenne. Látok pár pozitív példát, olyan autósportos családokat, ahol generációk óta versenyeznek és tehetséges mindenki. Úgyhogy én szeretném, ha a kisfiam versenyző lenne…

 

Gratulálunk Krisztiánnak az eredményhez és a hamarosan megszülető kisfiához is!

Photo : FAST Photography

OFFICIAL VIDEO

Related Posts