Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Vass Zoli : Egy hajszál döntött!

Noha az RXC Technics Motorsport versenyzőjével, Vass Zoltánnal idén először fordult elő, hogy nem jutott be az aktuális Rallycross Országos Bajnoki futam döntőjébe, ám a csapat és a pilóta összességében a pünkösdi máriapócsi futamon is jó munkát végzett, és csupán egy hajszálon múlt az újabb döntőbejutást érő hely megszerzése az abszolút királykategóriának számító SuperCars mezőnyében.

Egy jó rövid hajszálon! „Nagyon szoros a mezőny, és sajnos most nem volt szerencsénk, mert az apró időkülönbségek ezúttal nem a mi oldalunkra billentették a mérleg nyelvét” – kezdte értékelését a versenyt végül összesítésben a 7. helyen záró pilóta. „Az első nap nem voltam elégedett a tempómmal, de így is a 4. helyről vártuk a folytatást, hétfőn azonban a második előfutamban elfogyott a turbó az autó alól, ezért félre kellett állnom.”

„Ez egyrészt nagyon nagy pontveszteséget jelentett, másrészt erősen kérdésessé tette, hogy tudjuk-e folytatni egyáltalán a versenyt. Le a kalappal a fiúk előtt, mert jómagam nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt ki tudják cserélni a turbót, ráadásul a testi épségüket sem kímélték, hiszen az alkarjukon és a felkarjukon több helyen is kisebb égési sérüléseket szenvedtek, mivel még forró volt minden. Köszönöm nekik még egyszer az önfeláldozó, profi munkát, aminek hála a harmadik előfutamban újra ott lehettem a többiekkel együtt a rajtnál” – meséli Vass Zoli, aki ezt követően minden tőle telhetőt megtett a pályán annak érdekében, hogy egy erős futamteljesítménnyel kompenzálja a korábbi műszaki problémából adódó pontveszteséget.

Ki is tett magáért, és alaposan megkergette a bajnoki címvédő Kárai Tamást, és a kettejük közötti aprócska befutási különbség láttán aligha gondolták volna sokan, hogy Vass Zolinak ez sem lesz elég a döntőbejutáshoz. Pedig ezúttal ez történt. „Úgy érzem, hogy a harmadik előfutam kifejezetten jól sikerült, mivel végig egészen jó tempót sikerült futnom, és viszonylag közel tudtam maradni Kárai Tomihoz. Hét tizedet kaptam tőle a 4 kör alatt, ami tényleg nem sok, viszont olyan szoros a mezőny, hogy mégis ketten is befértek közénk az időeredményeket tekintve a másik futamból, így engem Mózer Attila és a csapattársam, Harsányi Zoli is megelőzött, utóbbi egy tizeddel” – ecsetelte a Mitsubishi Colttal versenyző pilóta.

Igazából tényleg ennyin múlt most minden, mert Kárai egy ponttal végzett előtte a köztes eredménylistán – ő még bejutott a döntőbe, Vass Zoli már nem. „Néha mindenkivel előfordul ilyen, de őszintén szólva picit csalódottak voltunk, amikor kiderült, hogy a döntőt már nélkülünk futják, mert erre valahogy most nem számítottunk” – vallotta be a bajnoki pontversenyben továbbra is a 3. helyen álló pilóta, majd hozzátette: „Sajnáljuk, hogy így alakult, de nem csüggedünk, készülünk a következő versenyre, ahol szeretnénk majd egy ennél sokkal jobb eredménnyel zárni. Örülök, hogy a csapattársam, Harsányi Zoli így kitett magáért, nagyon nagy szó a második hely ebben a mezőnyben, és nagyon ráfért már egy dobogó a sok balszerencse után. Gratulálok neki és az összes kategóriatársamnak, a csapatnak pedig köszönöm a rengeteg munkát, a szurkolóknak a biztatást! Találkozunk Greinbachban!”

Related Posts