Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Pünkösdi Rallycross Parádéra várva…

Nem állt meg a munka a műhelyekben és a fejekben, minden pilóta gőzerővel készül a 2016. május 15-16-án a máriapócsi Rabócsiringen megrendezésre kerülő Pünkösdi Rallycross Parádéra. Vajon készen állnak már a fiúk? Vajon mit üzennek egymásnak? Egy kis szúrkálódás vagy csupa-csupa jókívánság?

Hihetetlenül szoros a pontverseny a „király-kategóriában”. Kiss Pál Tamás 64 ponttal vezet, mögötte 49 ponttal áll Vass Zoltán és őket követi 47 ponttal Wieszt Jankó.

Hasonlóan izgalmas az állás a Super1600 kategóriában, hiszen azt Marton Gergely 59 ponttal vezeti, második Kovács Marcell 56 ponttal, és tőle mindössze 5 ponttal van lemaradva Gerencsér Dávid. Szoros, nagyon szoros… Vajon hogyan élik meg mindezt a fiúk?

RiKA: Te lelkileg, az autó fizikailag készen áll a megmérettetésre?

Vass Zoltán: A csapatunk minden verseny előtt a legalaposabb felkészítést végzi el a Colton, reméljük, hogy ismét sikerül komolyabb technikai problémáktól mentes futamot zárnunk Máriapócson és az új motorunk is sikeresen vizsgázik majd. A mentális felkészülést pedig saját magam végzem, hogy milyen eredménnyel az hamarosan kiderül.

Wieszt Jankó: Én teljesen kész vagyok, és várom a versenyt, remélem az autóm is így gondolja!

Marton Gergely: Az autó pár apró simítás kivételével teljesen kész a hétvégére, én pedig mindig kész vagyok egy kis rallycrossra. Szerintem mentálisan és fizikailag is rendben leszek.

Kovács Marcell: Már nagyon várom azt, hogy autóba ülhessek és versenyezhessek. Sokszor szoktam elképzelni a pályát és az ideális íveket. Gondolkodni szoktam azon, hogy mit kéne az autón állítani, mit kéne csinálni azért, hogy gyorsabb lehessek a pályán. Én úgy gondolom, hogy fel vagyok készülve a versenyre, de az autóról ez egyelőre nem mondható el. Rengeteg dolgot kell még csinálni rajta, de mint mindig most is mindent megteszünk, hogy ott legyünk a versenyen.

Gerencsér Dávid: Én nagyon felkészültnek érzem magam még az eddigi versenyeknél is jobban, hiszen most csak a régi, jóval gyengébb gyakorlóautómmal indulok itt, hogy az éles kocsinak semmi baja ne legyen a máriapócsi versenyhétvége után rögtön megrendezésre kerülő cseh zóna futamra.
RiKA: Nagyon szoros a pontverseny. Mit üzensz a jelenlegi dobogósoknak a kategóriádban?

Vass Zoltán: Mivel én is a jelenlegi dobogós versenyzők táborába tartozom, csak annyit tudok üzenni, hajrá Vass Zoli!

Wieszt Jankó: Igen, elég szoros, jelenleg a harmadik helyen állok, ezen szeretnék javítani mindenféleképpen!

Marton Gergely: Problémamentes hétvégét kívánok nekik és remélem jókat fogunk csatázni!

Kovács Marcell: Baleset- és technikaihiba-mentes, de ezzel egyben izgalmas és küzdelmes hétvégét kívánok mindenkinek.

Gerencsér Dávid: Azt üzenem, hogy bár kevesen leszünk, de remélem jó és tiszta küzdelmekkel tudjuk majd szórakoztatni a nézőket és egymást is.
RiKA: Milyen eredménnyel lennél elégedett a hétvégi futamon?

Vass Zoltán: Az idei, nagyon erős Supercars mezőnyben a cél minden versenyen a döntős kvalifikáció, ahol a maximumot kell kihozni magamból és az autóból, reméljük ez elég lesz egy dobogós hely eléréséhez is.

Wieszt Jankó: A hétvégén legalább a 2. helyet szeretném magaménak tudni, erre látok reális esélyt, de a győzelem sem kizárt!

Marton Gergely: Idén már megjártuk a dobogó minden fokát egy kivételével. Na, most arra az egyre szeretnénk rámenni.

Kovács Marcell: Az előző verseny sikerülhetett volna jobban is, de ettől függetlenül nem szomorkodom és megpróbálok a dobogó legmagasabb fokára felállni, persze gondolom ezzel mindenki így van, úgyhogy nem lesz könnyű dolgom.

Gerencsér Dávid: Sajnos nem tudom, hogy a régi autóm mennyire lesz most versenyképes, de az utolsó helyen semmiképpen nem szeretnék végezni.

Related Posts