Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Vass Zoli : Dobogós remények !

Jó másfél hónap szünet után az előttünk álló pünkösdi hosszúhétvégén újból a máriapócsi RabócsiRingen bőgnek fel a motorok és feszülnek egymásnak a pályán hazánk legjobb rallycross pilótái és versenytechnikái. A SuperCars királykategória mezőnyét erősítő Vass Zoltán a Rallycross Országos Bajnokság 3. helyéről várja a versenyt, amelyen szeretné megszerezni idei első dobogós helyezését.

A 2016-os versenyszezon alapvetően jól indult az RXC Technics Motorsport versenyzője számára, hiszen a Slovakia Ring-i nyitófordulón, majd a húsvéti máriapócsi viadalon is a döntőbejutást fogalmazta meg előzetes célkitűzésként, és ezt a célt mindkét versenyen teljesítette. A döntőkben azonban eleddig elkerülte őt a szerencse, ezért nem titkolja, most már nagyon vágyik egy dobogós helyezésre, és bízik benne, hogy az előttünk álló hétvégén ez is megadatik majd neki.

„Eddig mindig a döntőbejutást fogalmaztam meg célként, és ezt sikerült is elérni, utána viszont rendre elfogyott a szerencsénk, ezért most inkább egy picit nagyobb célt szeretnék kitűzni magam elé, és azt mondom, hogy jó lenne Máriapócson idén először a dobogó valamelyik fokán ünnepelni. Úgy érzem, hogy a szezon eddigi versenyei alapján erre reális esélyünk lehet, persze egy kis szerencse is kell hozzá” – kezdte futam előtti nyilatkozatát Vass Zoli, aki ezután azt is elárulta, mivel töltötte az előző verseny óta eltelt hosszabb időt csapatával.

„A legfőbb fejlemény a legutóbbi versenyünk óta, hogy elkészült az új motorunk. Voltunk vele fékpadon is, és úgy tűnik, hogy a jó irányba sikerült elmozdulni, ezért örülünk. De persze ezt se szeretném elkiabálni, hiszen minden a versenyen fog kiderülni, az lesz az igazi próba. Ezen kívül a hajtáslánc is teljes revízión esett át, és persze az egész autót átnézték a fiúk. Mindenre volt időnk, úgyhogy nem volt kapkodás, most viszont felpörögnek majd az események, hiszen hat héten belül három versenyt fogunk teljesíteni. Reméljük, sikerül mindhármat jó eredménnyel abszolválni és jó csatákat tudunk majd vívni a többiekkel. Jó versenyt és jó szurkolást kívánok mindenkinek! Találkozunk Máriapócson!” – tette hozzá.
Vass Zoli

Related Posts