Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Szíjj Zsolt “Jolly-t” az extrém körülményekről faggattuk.

A portugáliai Montalegrében rendezték a FIA Rallycross Világbajnokság, valamint az FIA Rallycross Európa-bajnokság 2016-os nyitófutamát. A Super1600-as kategória 33 fős Európa-bajnokság mezőnyében indult Szíjj Zsolt “Jolly” akit az extrém körülmények között megrendezett versenyről faggattunk.

Rallycrossrx.hu : Hogy sikerült megküzdeni az időjárással az autónak és neked Montalegrében?

Szíjj Zsolt “Jolly” : Mivel megnéztük az időjárás jelentést számítottunk arra, hogy végig esős versenyünk lesz, de arra azért nem, hogy ennyire dagonyás lesz a verseny. Az esőzések márt több mint egy hete tartottak és pár nappal a verseny előtt még leesett a hó is. Az ugyan elolvadt, de csak még jobban feláztatta a talajt. Nekem alapvetően ezzel még nem is lett volna problémám, hiszen a Rally-s éveim alatt megtanultam hogyan kell az ennyire sáros pályákon autózni. Viszont ezzel az autóval esőben még nem versenyeztünk és most szembesültünk azzal, hogy az autó szellőztetése, párátlanítása nem jól működik. Ez komoly gondot okozott, hiszen a 4 előfutamból 3-at teljesen bepárásodott ablakokkal “vakon” kellett teljesítenem. Ez látszott is az eredményeinken. Összesen egy futamot tudtunk szárazabb körülmények között teljesíteni, ott viszont eltaktikáztam magam és rosszkor mentem ki Joker körre, aminek köszönhetően beragadtam két lassabb autó mögé.

IMG_6437_wm

Rallycrossrx.hu : Mennyire volt erős a mezőny ?

Szíjj Zsolt “Jolly” :A mezőny tényleg nagyon jó volt. Nagyon jó pilóták és komoly technikák sorakoztak fel. Számítottunk arra, hogy erős lesz a mezőny, hiszen ez egy Európa Bajnoki sorozat, de azért egy kicsit meg is lepődtünk mennyire komoly a csapat.

Rallycrossrx.hu : Mennyire vagy elégedett az eredményeddel ?

Szíjj Zsolt “Jolly” : Egyáltalán nem vagyok elégedett az eredményünkkel. Ahogy mondani szokták ez nem én voltam4 🙂 Úgy gondolom sokkal többre lehettünk volna képesek, de nagyon sokat tanultunk, amiket a következő futamokon tudunk kamatoztatni.

IMG_6448_wm

Rallycrossrx.hu : Miben tudsz fejlődni a következő versenyre ?

Szíjj Zsolt “Jolly” : Sok mindenben kell még fejlődnünk és sok mindenen kell még az autón is változtatni. Ami engem illet én megpróbálok jobban felkészülni a pályákból és a versenytársakból. A csapat meg dolgozik mindazon a sok kis apró tényezőn, amivel az autónk jobb lehet és alkalmas lehet arra, hogy a “nagyfiúkkal” leálljunk csatázni.

Rallycrossrx.hu : Mit fűznél hozzá a versenyhétvégének a margójára ?

Szíjj Zsolt “Jolly” : Európa Bajnokság ide vagy oda, a depóban uralkodó körülmények, az hogy bokáig érő sárban kellett táboroznunk, szerelnünk az mindenképpen kiábrándító és elkeserítő volt. Persze ilyen körülményekre mi sem voltunk felkészülve és most már legalább tudjuk mire számíthatunk a többi versenyen. Ettől  függetlenül lelkesedésünk lankadatlan és készülünk a további futamokra, hogy önmagunkat adhassuk és bebizonyítsuk, hogy van keresnivalónk ebben a mezőnyben is.

IMG_6473_wm

Related Posts