Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
17 éves már megmutatta tehetségét több autósportban!

Bár Brúnó még csak 17 éves már megmutatta tehetségét több autósportban. A legjobb alapozással, a gokarttal nyitott, majd jött egy kikacsintás rallysprintbe, majd következhetett a keményebb dió, a rallycross. Brúnó sohasem aprózza el a dolgot, mindig keményen harcol és tudatosan építi karrierjét – sokszor nagyon kemény célokat tűzve ki maga elé.

RiKA: Már egészen pici korodtól vonzódsz az autósporthoz, hiszen 6 évesen már gokartoztál. Ki fertőzött meg ezzel?

Csirmaz Brúnó: 3-4 éves koromban ültem először egy bér gokartban, akkor még csak az Apukám ölében vezetve, mert méreteim miatt vagy a gázt tudtam nyomni vagy a kormányt forgatni. A fertőzés nem a környezetemből jött, hiszen senki sem állt közel az autósporthoz.

RiKA: Szüleid sohasem féltettek Téged?

Csirmaz Brúnó: Mint minden gyereket, engem is féltenek, de azt is tudják, hogy teljesen biztonságos ez a sportág.

RiKA: Mi az, amit a gokartozásból, majd később a rallysprintből át tudtál ültetni, kamatoztatni a rallycrossban?

Csirmaz Brúnó: Én úgy tartom, hogy a gokart szinte elengedhetetlen az autósportban, mivel ez az alapja mindennek és ott lehet megtanulni az alapokat. Ideális ívek, előzési pontok, beállítás fontossága, … és még sorolhatnám mi minden megtanulható a gokart sportban.
Brúnó a tavalyi szezonban két kategóriában is rajthoz állt, ami nem kis koncentrációt igényelt. Tizenhat évesen egy autó is sok lehet, nem hogy kettő. Brúnónak azonban ez nem okozott problémát.
RiKA: 2015-ben két különböző autóval, két kategóriában is indultál. Mi volt a legnehezebb ebben?

Csirmaz Brúnó: A két autó minden tekintetben különböző volt, így a gyors átszállást követően azonnal át kellett állítani az agyamat és már az első kanyarban a maximumot kellett kiautóznom, hogy az élmezőnyben tudjak maradni. Örülök neki, hogy két autóval versenyezhettem ebben az évben, mert rengeteget tanultam belőle.

RiKA: Nagyon komoly versenyzőkkel kell megküzdened minden versenyen. Kit/kiket tartasz a legkeményebb ellenfeleknek?

Csirmaz Brúnó: Senkit sem szabad lebecsülni, mert akárki okozhat meglepetést. A Super Touring Cars -2000 kategóriában komoly ellenfélnek tekintek mindenkit, de Roman Castoral legyőzése az igazi cél.

RiKA: Számodra is cél az, hogy egyszer a SuperCars kategóriában versenyezz, vagy Te inkább maradnál a jelenlegi kategóriádban?

Csirmaz Brúnó: A fokozatosság elvét betartva mindenféleképpen el szeretnék jutni a SuperCars kategóriába, de ez majd szép lassan kialakul valahogy.

RiKA: Mik a tervek az idei szezonra? Hol láthatunk majd?
Csirmaz Brúnó: Az idei évet a Közép-Európa bajnokságnak szenteljük leginkább, de lehetséges, hogy útba esik néhány challenge is.

Related Posts