Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
A rallycross Gerencsér Dávid, Kovács Marci és Marton Geri szemével…

A Super1600 kategória első három helyét jelenleg elfoglaló Marton Geri, Kovács Marci és Gerencsér Dávid ugyanazokra a kérdésekre válaszolt nekünk. Hasonló autóval indulnak, hasonlóan vezetnek, vajon hasonlóan is vélekednek ugyanazokról a dolgokról? És vajon mit üzennek egymásnak a riválisok?

RiKA: Mit jelent számodra a rallycross?

Gerencsér Dávid: Ez nekem nem csak egy sport vagy egy hétvégi program, már ugyan úgy az életem részét képezi, mint a tanulmányaim, mint bármi egyéb. A versenyeken teljesen ki tudok kapcsolódni, semmi más nem jár olyankor a fejemben, csak az adott versenyhétvégére koncentrálok.

Kovács Marci: Annak ellenére, hogy nem vagyok gyári versenyző, a rallycross számomra sokkal többet jelent, mint egy hobbi, az életem részének tartom. Imádok benne versenyezni, mert szeretem az ott kialakuló versenyhelyzeteket, a légkört, illetve azt az adrenalint, amit ad számomra.

Marton Geri: Borzasztó magas koncentráció, rövid futamok, nagyon erős autók, mindeki 110%-on, nincs hibázási lehetőség. Engem ez visz előre. Életem legmotiválóbb kihívása.

 

Marton Gergely

RiKA: Jósold meg, hogy ki lesz év végén benne a legjobb háromban a Te kategóriádban!

Gerencsér Dávid: Remélem ez az interjútrió (Marton-Kovács-Gerencsér) fog év végén a dobogón állni. Az nagyon jó lenne, bár magamban nem vagyok olyan biztos, hiszen nagyon sokat kell küzdenem ahhoz, hogy fel tudjak kerülni ilyen erős ellenfelek mögé a dobogóra.

Kovács Marci: Szerintem ilyet egy technikai sportban nem lehet megjósolni, főleg nem az év elején. A versenyzők mindegyike azért indul, hogy nyerjen és az esély mindenkinek megvan. Természetesen az autók között vannak technikai különbségek, amelyek akár a végeredményt is befolyásolhatják, de úgy gondolom, hogy mindenki mindent megtesz annak érdekében, hogy az első helyen érjen célba.

Marton Geri: Nehéz ezt az év elején megjósolni, de azt gondolom, hogy Marcinak és Dávidnak nagyon jó esélyei vannak, de próbálok előttük végezni.

 

Kovács Marcell
RiKA: A saját kategóriádból kivel cserélnél autót egy verseny erejéig, ha kötelező lenne?

Gerencsér Dávid: Kovács Marcival szívesen cserélnék egy versenyre, hogy megtudjam, hogy a látszólag két ugyan olyan kocsi között milyen különbségek vannak. Nagyon érdekes lenne egy ugyan olyan típusú, de biztosan más karakterű autóval menni.

Kovács Marci: Szívem szerint Szabó Krisztiánnal cserélnék autót, mivel úgy gondolom, hogy az az EB mezőnyben is megállja a helyét, és kíváncsi lennék arra, hogy hogyan teljesítek egy olyan autóval. Szívesen kipróbálnám Szíjj Zsolti autóját is, hogy legyen összehasonlítási alapom.

Marton Geri: Talán egy másik gyors Skodát kipróbálnék, Szabó Krisztiánét vagy Josef Sustáét.

 

Gerencsér Dávid
RiKA: Milyen év végi eredménnyel lennél elégedett?

Gerencsér Dávid: Benne lenni a legjobb négyben – ez a célkitűzés idén.

Kovács Marci: Úgy gondolom, hogy aki elindul bármiféle versenyen, az az első hellyel van igazán megelégedve, tehát én is az első hellyel lennék igazán boldog és elégedett.

Marton Geri: A bajnoki címet szívesen megünnepelnénk. 🙂 Keményen dolgozunk érte.
RiKA: Mit üzensz a fiúknak?

Gerencsér Dávid: Sok sikert és hibamentes versenyeket, Marton Gergőnek meg sok szerencsét az EB-s szerepléshez.

Kovács Marci: Balesetmentes és technikai hiba mentes versenyzést kívánok mindenkinek.

Marton Geri: Eddig is nagyon erős ellenfeleim voltak, legyenek ezután is azok! 🙂

Related Posts