Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

24H
Vass Zoli : Majdnem tökéletes hétvége

Az RXC Technics Motorsport pilótája, Vass Zoltán végig stabilan az élmezőnyben autózott a 2016-os FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Országos Rallycross Bajnokság második, a máriapócsi RabócsiRingen megrendezett hétvégéjén, ám a döntőben a pozitív befejezés elmaradt, ami egy kis keserűséget csempészett az addigi derűs összképbe.
Vass Zoltán azzal a céllal vágott neki a máriapócsi versenyhétvégének, hogy szeretne döntőbe jutni a SuperCars kategória talán minden korábbinál erősebb mezőnyében, és ha ez sikerül neki, akkor már biztosan nem lesz csalódott. Ha így nézzük, minden oka megvan az elégedettségre, hiszen az előfutamok összesített eredményei alapján a 4. helyen rangsorolták, az elődöntőjéből a 2. helyen jutott tovább, így a döntőt a 4. rajtkockából kezdhette meg.

Vass Zoli
Még a döntő is jól indult a számára, hiszen a rajtot jól kapta el, majd a nagy tumultust elkerülve egyből kiment Joker-körre, és az első kör végén kiváló pozícióban haladt, dobogós esélyekkel. A második körben a murvás féktávra megérkezve azonban megdobta Mitsubishi Coltját egy gödör, kikerült a vizesebb ívre, ahol pozíciót vesztett Alois Höllerrel szemben. Az apró hiba következtében ráadásul Max Pucher is ráesett a nyakára, aki a hátsó sikán előtt kitolta őt, így Zoli újabb helyezést bukott el, és a kontaktus hatására jelentős időt veszített, mire össze tudta szedni az autót. Ez az időveszteség is sokba került, mivel így Wieszt Jankó is elé tudott visszajönni a Joker-körről, és hiába támadta őt Zoli kitartóan a leintésig, sportszerűen nem tudta megelőzni, máshogy meg nem akarta, így a döntőben végül a 6. helyen intették le. Összességében így is őrzi 3. helyét a bajnoki pontversenyben, ami nem kis fegyvertény ebben a világbajnoki technikákkal és sztárpilótákkal teletűzdelt SuperCars mezőnyben.
„Vegyes érzésekkel zárom ezt a máriapócsi hétvégét” – kezdi értékelését Vass Zoli. „Általában igyekszem minden hétvégében megtalálni a pozitívumot, és abból erőt meríteni a folytatásra, de megmondom őszintén, hogy ez a végjáték most kicsit megviselt. Egészen a döntőig nagyon jó hétvégém volt, erős előfutamokkal és sportszerű csatákkal, de a döntőben Pucher úgy érzem, a kelleténél agresszívabb megoldást választott arra, hogy átlépjen rajtam. Persze előtte én hibáztam, úgyhogy lényegében magamat kell okolnom azért, ami történt. Sajnálom, hogy ez lett a vége, de ha egészében tekintem a hétvégét, akkor azért nincs okom a csalódottságra. Ami pozitívum, hogy az autó nagyon stabil és jól vezethető, és egész hétvégén problémamentesen működött. A 3. helyet is sikerült megőriznem a magyar bajnokság pontversenyében, úgyhogy nincs vész, csak úgy érzem, ez most zárulhatott volna picit jobban is, ezért egy kis hiányérzet maradt bennem. Legközelebb remélhetőleg sikerül ezt is kiautóznom magamból” – zárta nyilatkozatát a túrkevei pilóta.

Vass Zoli

Related Posts