Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

24H
Harsányi Zoli : Húsvéti „zsákban futás”

Az RXC Technics Motorsport kilencszeres magyar bajnok versenyzője, Harsányi Zoltán számára a Slovakia Ring-i nyitóforduló után a 2016-os FIA Közép-Európai Zóna Trófea és az Országos Rallycross Bajnokság máriapócsi második fordulója is rendkívül balszerencsésen és felejteni valóan zárult.
Az első előfutamban még minden rendben volt, és Harsányi Zoli itt egy abszolút 4. hellyel jelezte, a sok csatát látott Mitsubishi Lancer Evo V-tel is mindig képes még megszorongatni a világbajnoki versenytechnikákkal és sztárpilótákkal teletűzdelt SuperCars élmezőnyt. Látványos, nagy csatában múlta felül régi nagy riválisát, Alois Höllert, méltán kivívva a szurkolók tapsviharát.
Ezt követően azonban, a második előfutamban megkezdődött az újabb vesszőfutás, vagy ahogy a pilóta fogalmaz: „zsákban futás”. Márpedig sprinterek között zsákban futni sohasem jó ómen!

Harsányi Zoli
„Az első előfutamban végre sikerült egy jót mennem, aminek nagyon örültem, utána, a második menetben viszont megint utolért minket a technika ördöge” – kezdi Harsányi. „Kirepült a kuplung a váltóházon keresztül, utána kezdődött a zsákban futás, mert a kuplung letarolt mindent, ami az útjába került. Felmértük a kárt, és mindent kicseréltünk, de többet nem indult be az autó, így a harmadik előfutamra már nem tudtunk kiállni. Mint kiderült, egy csatlakozót nem vettünk észre, ami szintén az elszabadult kuplung áldozatául esett, emiatt nem indult be a gép. Mondanom se kell, hogy nem ilyen szezonkezdésről álmodtunk, hiszen elég kilátástalan helyzetbe kerültünk a bajnokságban. Az egyetlen pozitívum, hogy innentől nem kell néznünk a pontokat, nyugodtan mehetünk minden versenyen az esélytelenek nyugalmával. Bízom benne, hogy néhány szép eredmény az év hátralevő részében kisülhet még ebből” – próbálta meg megőrizni derűlátását a rutinos pilóta.
Fia, „Kisharsányi” számára sem alakult sokkal problémamentesebben a húsvéti versenyhétvége, mivel őt is műszaki hibák hátráltatták, ám ő tapasztalatszerzés szempontjából mégis eredményes versenyt zárt a RabócsiRingen. A tinédzserkorú pilótának ez volt az első versenye az Astra Divízió felnőtt OB-mezőnyében, ám egyáltalán nem keltette megszeppent kisiskolás benyomását a debütálás alkalmával, hiszen az első előfutamban rögtön egy 6. hellyel kezdett. Ezt követően azonban sorozatos műszaki hibák hátráltatták, és a váltótartó csavar leszakadása miatt hol volt sebesség, hol nem – mint a mesében! Emiatt a döntőbe már nem volt esélye bejutni, de összességében így is pozitívan értékeli hétvégéjét, és nagyon tetszik neki az Astra, ami a termetéhez és a stílusához is jobban passzol, mint a Junior Kupás Suzuki.

 

Related Posts