Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

24H
Vass Zoli : Máriapócson folytatjuk!

Kiváló pozícióból, ám a tőle megszokott szerénységgel várja a 2016-os Országos Rallycross Bajnokság második fordulóját Vass Zoltán. Az RXC Technics Motorsport pilótája a Slovakia Ring-i nyitóforduló után a remeknek mondható 3. helyet foglalja el a SuperCars kategória minden korábbinál erősebb mezőnyében (csak két világbajnoki technika előzi meg a tabellán), és a húsvéti hosszúhétvégén, Máriapócson is ízelítőt adna a Mitsubishi Colttal a közönségnek a szezonnyitón mutatott tempójából.

„Szerintem mindannyian izgatottan várjuk a máriapócsi versenyt. Mindenkiben ott munkál még a Slovakia Ring-i verseny izgalma, és szerencsés, hogy ilyen keveset kellett várnunk, hogy a hétvégén újra versenyautóba ülhessünk” – kezdi nyilatkozatát Vass Zoli, majd hozzáteszi: „Az autónk készen áll a versenyre. Szerettünk volna egy új motort tenni bele, de túlságosan kapkodnunk kellett volna, hogy időben kész legyünk vele, ezért inkább a már meglevő motorunkat vizsgáltuk át és készítettük fel a versenyre.”

Hogy milyen elvárásokkal, célkitűzésekkel vág neki a hétvégi versenynek? „Az igazat megvallva, Máriapócs eddig nem tartozott a kedvenc pályáim közé, és magamhoz képest általában ezen a pályán voltam eddig a leglassabb. A télen viszont kétszer is voltam itt tesztelni, és biztosra veszem, hogy ez mind az autó beállításain, mind az én vezetésemen és remélhetőleg az elért időeredményeimen is éreztetni fogja pozitív hatását. Összességében szeretnék egy hasonlóan eredményes versenyt zárni, mint másfél héttel ezelőtt a Slovakia Ringen. A célom akkor is a döntőbejutás volt, most is az. Ha ez sikerül ebben az erős mezőnyben, én azzal már elégedett lennék, onnantól pedig bármi előfordulhat” – mondta el végül a túrkevei versenyző.

Vass Zoli

Related Posts