Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kiss Pál Tamás győzelemmel akarja megvédeni bajnoki címét a Rabócsiringen

Huszönöt pont előnnyel vezeti a Magyar Rallycross-bajnokságot Kiss Pál Tamás, és a Total Nemzetközi Rallycross Parádén a győzelmet, és az újabb bajnoki címet tűzte ki célul  a SPEEDBOX Racing Team versenyzője, aki három héttel ezelőtt harmadik lett az Európa-bajnokság Supercars kategóriájában, és ezzel a hazai rallycross versenyzés történetének eddigi legjobb eredményét érte el.

Az utolsó előtti magyar bajnoki futamon rajthoz állnak a külföldi élversenyzők is, és a megújult Rabócsiring is plusz kihívást jelent a pilótáknak. Kiss Pál Tamás ezzel együtt azt szeretné, hogy a tavalyi évhez hasonlóan újra hazai pályán, győzelemmel hódítsa el a bajnoki címet.

Először is nagyon örülök annak, hogy szinte mindig, most is népes a Supercars kategória, és remek versenyzők indulnak a futamokon. Most is itt lesz Max Pucher a VB szintű technikával, de minden pilótáról elmondható, hogy egyre magasabb szinten versenyez. Ezt a színvonalat sok ország bajnoksága megirigyelhetné, és ez a magyar bajnoki címet is értékesebbé teszi. Ezen a hétvégén szeretném újra megszerezni a bajnoki címet. Ha a ponteldobást is figyelembe vesszük, akkor 10 pont előnyt kell megtartanom, vagy másképp nézve, 16 pontot kell gyűjtenem. Nem szoktam számolgatni, de most mégis megtettem, egyrészt azért, mert minden futam nagyon komoly költségekkel jár, másrészt azért, mert a rallycrossban nagyon kevés pontot lehet rabolni a versenytársaktól. Az Európa-bajnokságon kifizetődő volt, hogy a lett versenyen taktikát váltottunk, mert hozzásegített minket ehhez az eredményhez, amire még most is hihetetlenül büszke vagyok, és ha hazai pályán, az idei ötödik győzelemmel a magyar bajnoki címet is megszereznénk, akkor elégedetten fejezzük be a szezont” – mondta az esélyekről Kiss Pál Tamás.

A felkészülés nem volt zavartalan, mert a miskolci pilóta megbetegedett, így majd egy hetet kényszerpihenővel töltött, ami a hazai futam előtt sosem jó, hiszen a pünkösdi versenyhétvégéhez hasonlóan, a Totallal együtt, most is több programot szervez a csapat. A versenyzők nagy részéhez hasonlóan a SPEEDBOX Racing Team is tesztelt már a megújult vonalvezetésű Rabócsiringen, de ezt a tesztet egy örömautózással is megtoldották, így sötétedésig körözött a Peugeot 208 WRX az új pályán.

Szerintem szenzációs lett az új nyomvonal! Brutálisan hosszú a joker, így komolyabb előnyt lehet itt kiautózni. Technikás, és gyors lett mindkét murvás szakasz is. Gyors, és ritmusos a pálya, nyilván a köridő egy picit nőtt, de remélem, hogy az új pálya körrekordja ismét a miénk lesz majd.  A teszten beültek mellém a csapattagok, a családtagjaim, és a barátok is, akik egész évben rengeteget segítettek, és nélkülük nem értük el volna el ezeket az eredményeket. Mindenkinek két kör jutott, és nagyon örülök, hogy megoszthattam velük azt az élményt, amit a 600 lóerős Peugeot 208 WRX nyújt. Szakmailag is sokat haladtunk előre, mert ezt a konfigurációt, a rövid váltóval, és az új gátlókkal még nem próbáltuk Máriapócson. Szenzációsan működik, a hátsó egyenesben szinte leforog hatodikban az autó, ami 170-180-as tempót jelent” – elevenítette fel a teszt tapasztalatait Kiss Pál Tamás.

A győzelem érdekében azonban egy eddig csak az Eb futamokon használt alkatrészt is bevet a csapat, ami a nézőknek is jó hír, hiszen hazai pályán ilyen teljesítményszinttel még nem láthatták a 47-es rajtszámú autót.

Nincs már több Eb futam, így azt a turbófeltöltőt, amit eddig a nemzetközi megmérettetésekre tartogattunk, most fent hagyjuk az autón, és a beállításokat is feltekerjük a maximumra. Élvezetes, és fair versenyekre számítok, aminek a végén a szurkolókkal, a támogatóinkkal, a családommal, és a csapattal együtt, hazai pályán szeretnénk ünnepelni a bajnoki címet!”

Related Posts