Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kárai Tamás győzni akar az új Audival

Egyre jobban összecsiszolódik az új Audival Kárai Tamás, és a Total Nemzetközi RallyCross Parádén Október 7-8-án már győzni szeretne. Az új vonalvezetésű pályát már kipróbálta, és kedvezőek a tapasztalatai.

Összességében tetszett az új nyomvonal. AMikor mentünk még egy kicsit piszkos volt a pálya, és Rabócsi Tibivel beszélgetünk pár változtatásról, ha ezek is elkészülnek a hétvégére, kíváncsi leszek, hogy akkor milyen lesz. Kicsit kevesebb lett a murva, de amilyen már a végén volt a földes rész, én nem is bánom, hogy változott, mert néha már nagyon ki volt járva. A megnövekedett aszfaltos szakaszok miatt sem aggódunk, mert most már aszfalton is gyorsak leszünk” – mondta bizakodva Kárai Tamás.

Már a harmadik futamon indul az új autóval Kárai Tamás, és ahogy gyűlnek a tapasztalatok, egyre jobb lesz a tempó is. A lettországi Eb futamon a kvalifikációk után hetedik helyen jutott tovább az orosházi pilóta, az elődöntőben harmadik lett, és a döntőben ötödikként zárt, és 16 Eb pontot gyűjtött. “Most kezdünk rájönni a beállításokra. Tesztelni is tudtunk eleget, sőt többet teszteltünk, mint versenyeztünk. Ez a kocsi nem úgy reagál, mint az előző autó. Azzal nagyon pontosan el kellett találnunk a beállításokat, ezzel pedig ha nem találjuk el a helyes értékeket, akkor is működik a kocsi, csak egy kicsit lassabb.”

Amikor benne ülök az autóban, olyan nagy különbség nincs, mert minden ugyanaz, csak ennek nem fehér, hanem ezüst a belseje. Az autó mozgásán viszont érzem a változást. Könnyebb vezetni, jobban reagál a beállításokra, és amikor valamit módosítunk, akkor pontosan úgy viselkedik, ahogy előzetesen gondoltuk” – folytatta az autóval kapcsolatos tudnivalókat a pilóta.

Remélem, nem olyan nagy csata lesz mint Kakucson” – mondta mosolyogva Kárai Tamás, arra a kérdésre, hogyan folytatódik a Kárai – Kiss csata a Rabócsiringen. Az ottani eseményekről a depóban beszéltek utoljára, akkor még emelt hangerővel, azóta továbbléptek mindketten. “Szerintem még elérhető a bajnoki cím. Nekem is kijöhet a lépés, neki is lehet technikai problémája, bár ezt semmiképpen sem kívánom neki, de egy technikai sportban ez is benne van, ahogy nekünk is sokszor volt már balszerencsénk. Legyen egy tiszta verseny, ahol egy jó rajt után, egy pontos menéssel, mi győzünk!”

Related Posts