Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Csendes Zsolt az Asconával tesztelt, de a BMW-vel indul a Rabócsiringen

Az Ascona sajnos még nem alkalmas a versenyzésre. A Whistler Racing elkezdett foglalkozni a kocsival, és a hátsó futómű hibáit már kiküszöbölték, tökéletes lett. Viszont nincs az autóhoz szervó, és ezt most nem is tudjuk megcsinálni, mert új konstrukciót kell kitalálni, emiatt sajnos a BMW-vel indulok a hétvégén” – kezdi a rossz hírrel Csendes Zsolt, aki biztosan remek fizikai állapotban érkezik a versenyre, mert az edzésen az “öreglányal” ismerkedett a pályával. “Sőt nemcsak kormányszervó, hanem rendes fék sem volt a kocsin, így pumpálni kellett, harmadik, negyedikre fogott, úgyhogy a motorerőn kívül túl sok mindent nem tudtunk kipróbálni. Az erőből viszont nincs hiány, nagyon brutális lett, sőt még vissza is kellett programozni belőle, mert szerintem a hátsókerékre túl erős az autó.”

Zsolt azok közé a versenyzők közé tartozik, akik kedvelik a murvát, így az új vonalvezetésből nagyon hiányzik neki egy hosszabb murvás szakasz. “Lassan pályagumikat kell vennünk az Avonok helyett, ez már inkább pályaversenyzés. Nekem nem tetszik, hogy kikerülnek a pályákból a murvás részek. A rallycross arról szólt, hogy szilárd és laza útburkolaton versenyezzünk. Nyilván könnyebb így a rendezők dolga, olcsóbb, kevesebb a karbantartás, a versenyeken nincs annyi csúszás, így sajnos ez a trend. A vonalvezetés egyébként teszik, végre van változatosság, gyorsabb is lett a pálya, ez is tetszik. A depó nagyon jó lett, az új indítótorony is színvonalas, köszönjük Rabócsi Tibinek, hogy fejleszti a pályát“- mondta az új vonalvezetésről Csendes Zsolt.

Hétvégén tehát újra Tajmel Tibor BMW-je lép pályára, az autó épp egy órával a beszélgetésünk előtt lett kész. “A múltkor kiszakadtak a futóművek, most lettünk készen vele. Hála istennek nem kell kapkodnunk, végre egyszer úgy indulunk egy versenyre, hogy nem kell kapkodni.”

A bajnoki csatáról egy kicsit tanácstalanul beszélgetünk, mert a szövetség honlapján bő egy hónappal a verseny után még mindig nincs fent a gerinbachi futammal kiegészített bajnoki tabella, így mindenki otthon számolgat. “Ha fent lenne az állás, akkor tudnám, hogy mi a helyzet. Greinbach előtt még vezettem, 6.5 ponttal, és ott az ellenfelek előtt végeztem, tehát nőtt az előnyöm. Ha itt sikerül jól menni akkor lehet, hogy meglesz a bajnokság, ami egyébként nem olyan nagy büszkeség mert kevesen vagyunk a kategóriában” -folytatja szerényen Zsolt, de a hétvégi versenyt azért nagyon várja. “A nemzetközi mezőny sava borsa ott lesz, így nagy csatát várok. Remélem nem fog esni. Vizes pályán is szeretek menni, de ha száraz az idő, akkor a depóban könnyebb az élet, a nézőknek is élvezetesebb a hétvége, tehát ha lehet választani, akkor ne essen.”

Related Posts