Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Wieszt Jankó lehet az új Rabócsiring első bajnoka

A szezon utolsó magyarországi versenyét rendezik a hétvégén Máriapócson, mert a bajnokság utolsó fordulója a határainkon túl a Slovakiaringen lesz. A bajnoki címek egy része azonban már a megújult Rabócsiringen eldőlhet, köztük a Super1600 kategóriáé is, ahol Wieszt Jankónak nincs nehéz dolga, már szombaton bajnok lehet.

“Számolgattam a pontokat, és ha nem tévedek, akkor már az is elég a bajnoki címhez, hogy rajthoz álljak a futamon. Ettől kezdve pedig örömautózás lesz a verseny. Nem akarok kockázatos csatákba bonyolódni, hiszen nem vérre megy a hétvége, de mindenképp szeretnék méltóképpen bajnokságot nyerni. Lendületes, jó futamokra számítok, és nagyon várom már, hogy milyen lett az új Rabócsiring. A képeket már nézegettem, az alapján nagyon tetszik. Annak pedig külön örülök, hogy végre jött valami újdonság is, mert évek óta ugyanazokon a pályákon versenyeztünk, ami kicsit már unalmas volt. Sok az aszfalt az új nyomvonalon, így át kell állítani az autót, de majd jól leültetjük” – mondta Jankó a szokott laza stílusában, de érezhető volt a hangján némi szokatlan feszültség is. Az okot könnyű kitalálni, ahogy írtunk már róla, Jankó az utolsó versenyére készül, mert ha Máriapócson bajnok lesz, akkor az utolsó futamon már ő sem indul,és egy időre szögre akasztja a bukósisakot. De mindig van remény, lehet, hogy szerencsés csillagállás esetén mégis láthatjuk a közeljövőben is Jankót a pályán.

“Folyamatosan jár az agyam, most ahogy közeledik az utolsó verseny, egyre nehezebb elengedni a versenyzést, mert mindannyian tudjuk, hogy ez egy olyan szenvedély, ami sokszor felülírja a racionális szempontokat. Jelen pillanatban az észérvek állnak nyerésre, és ahogy az előző beszélgetésünkkor mondta, az élet más területeire kell koncentrálnom, de keressük a megoldásokat. Az autó a verseny után eladó lesz, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul. Most úgy gondolom, hogy akár egy-egy versenyért is feláldoznék egy szezont, egy Eb futam annyira csábítóan hangzik, főleg ha azt itthon rendeznék. Mindkét kategóriában szívesen indulnék, mert egy S1600-as Eb futam is izgalmas lehet, de persze az igazi egy Supercars lenne” – magyarázta Jankó, hogy miért lesz keserédes az átmeneti búcsúnak szánt hétvégi fellépés.

A megoldás egyszerű lenne. Megfelelő támogatói háttér esetén újra látnánk a pályákon a rallycross egyik legnépszerűbb, és legnagyobb szurkolótáborral rendelkező pilótáját. Addig viszont úgy tűnik, a hétvége lesz egy időre az utolsó alkalom, hogy lássuk Wieszt Jankót versenyezni. 2011 után újra bajnoki címet szerezhet, ezúttal a leültetett Twingóval.

Related Posts