Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Marton Gergely eddigi legjobb EB eredményét érte el Loheacban

Kvalifikációs futamot nyert, majd végig ott volt az összetett legjobb tízben és hetedik helyen jutott az elődöntőbe Marton Gergely a franciaországi Eb futam Super 1600-as kategóriájában. Az elődöntőben harmadik lett, a döntőben pedig negyedik, így az eddigi legjobb Eb eredményével zárta a loheaci fordulót.

“Hasonló eredményre számítottam, mert a verseny előtt már összeállt minden. Úgy éreztem, hogy most én is eléggé felkészültem, és így minden összetevő megvolt ahhoz, hogy jó legyen a tempónk. Igaziból már Höljesben elértem azt a színvonalat, amin már régóta dolgozok, és a rigai tesztünk is jól sikerült, így magabiztosan utaztam Loheacba” – mondta a felkészülésről Marton Gergely.

A franciaországi pálya is új volt a fiatal pilótának, eddig még nem versenyzett itt. Bár egyszerűnek tűnik Loheac alig több mint egy kilométeres vonalvezetése, trükkök itt is voltak.

“Picit könnyebbre számítottam. Ennek a pályának is megvannak az apró finomságai, és nagyon sok apróságon múlik, hogy gyorsan tudj körbemenni. Viszonylag hamar fel tudtam venni a tempót, és ott voltunk az élmezőnyben. A száraz időjárást jobban szerettem, mint a második nap esős körülményeit, de a saras-csúszós felületen is egészen jó volt a tempó, és ennek nagyon örültem.”

“Borzasztó izgalmas elődöntőt futottunk. Voltam hatodik is, de aztán végül harmadik lettem, és ezzel bebiztosítottam a döntőmet. A döntő már nem sikerült annyira jól. A hatodik helyről nem is volt túl sok lehetőségem, hibáztam is, de egyet sikerült előzni, egy versenyzőt pedig előttem hátrasoroltak, így lettem negyedik.”

Az S1600-ban a Volland Racing az egyik legjobb csapat, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek már a Skoda Fabiával, így a legjobb beállításokkal tudott versenyezni mindegyik pilóta. A trükkös körülmények ismeretében ez komoly fegyvertény volt: “Az autókkal minden rendben volt, mióta a Vollanddal versenyzek ez természetes. Szerencsénk is volt, egyikünk sem keveredett nagyobb balhéba, így még az autók is egyben maradtak. Krisztiánnak nagyon jó hétvégéje volt, és az ő adataiból is próbáltam tanulni. Ha egyikünk gyors, akkor ez mindig segít a másiknak is.”

“Összességében örülök az eredménynek, de bízom benne, hogy még előrébb tudok majd lépni. Nem akarok magamra nyomást helyezni, ezért csak halkan mondom, hogy abban bízom, hogy az utolsó két futamon még összejöhet a dobogó” – árulta el Gergő.

Meglepő módon a sikeres verseny után nem volt nagy ünneplés, mert a leintés után már a következő hétvégékkel foglalkozott mindenki. “Most arra koncentrálunk, hogy a sűrű versenynaptárban minden összeálljon, szeptember végéig befejeződik a bajnokság. Eddig mindannyian jól mentünk, így ha ez az utolsó két hétvégén is így lesz, akkor biztosan rendezünk egy nagyobb ünneplést.”

foto: Marton Gergely facebook

 

Related Posts