Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
60 Supercars Loheacban!

Az FIA közzétette a Vb franciaországi futamának nevezési listáit. A kilencedik fordulóban minden magyar ott lesz, hiszen az Eb Supercars és Super-1600-as kategóriája is rajthoz áll majd. Nem lesz könnyű dolguk a mieinknek, mert minden kategóriában maximális lesz a létszám.

A Vb mezőnyben az állandó indulók mellett a legnagyobb név a DTM-ből érkező Nico Müller lesz, ő az EKS csapat negyedik Audijával indul. Négy francia pilóta egészíti ki még a mezőnyt, Guerlain Cicherit egy Clióval versenyez majd, Herve “Knapick” Lemonier pedig negyedszer áll rajthoz idén a Citroen DS3-mal. Két Albatec Peugeot 208 is ott lesz Loheacban, Gaetan Sarazin és Emmanuel Anne vezeti majd őket. Természetesen Csucsu neve is ott van a listán.

Az Eb Supercar mezőnyben a két magyar, Kiss Pál Tamás és Kárai Tamás szintén indul. KPT megint új fejlesztésekkel érkezik, futamot szeretne nyerni. Egy csodabogárral is meg kell majd küzdeniük, a francia David Olivier egy turbós Dacia Logannal próbál szerencsét. Az állandó indulókat itt is kiegészíti néhány helyi nevező, a tavalyi francia bajnok Firmin Cadeddu újra a Citroen C4-gyel versenyez. Peugeot 208-ból lesz bőséggel a mezőnyben, a Pailler testvérek, Rodolphe Audran, és a libanoni Nabil Karam is ebben a típusban bízik. A loheaci versenyre a brit James Grint is visszatér egy Mitsubishi Mirage-zsal.

A Super-1600-ban egy új márka is bemutatkozik, a Tedak Racing Alfa Romeo Mitoival Davide Medici és Max Vercelli versenyez. A Volland Racing is kibővített csapattal indul, a mieink mellett a litván Rokas Baciuska is rajthoz áll. A legkisebb kategória is népszerű a francia pilóták közt, az állandó indulók mellett tíz hazai pilóta adta le a nevezését erre a versenyre.

A Vb Supercars nevezési listája:

2017 Entry list (WorldRX)_Lohéac (FRA)

Az Eb Supercars nevezési listája:

2017 Entry list (EuroRX)_Lohéac (FRA) (SC only)

Az Eb Super-1600 nevezési listája:

2017 Entry list (EuroRX)_Lohéac (FRA) (S1600 only)

Related Posts