Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Négy Audi lesz a következő Vb futamon – jön Nico Müller

Nico Müller csatlakozik a franciaországi Vb futamon az EKS csapathoz, és ő vezeti majd a negyedik Audi S1 RX-et. Ezzel ő lesz az első svájci versenyző a Rallycross-világbajnokságon.

A történet még 2016-ban kezdődött a DTM szezon előtti tesztjén, egy fogadással. “Mattias és én csapattársak vagyunk a DTM-ben, és persze sok dologról beszélgettünk, köztük a rallycrossról is. Egy ideje már követem a szakágat, és nagyon tetszenek a versenyek, és az azokat körülvevő hangulat. A DTM teszten fogadtunk, a tét az volt, hogy ha nyerek, mehetek egy kört az Audi S1 EKS RX quattro-val, ha veszítek, akkor pedig meg kell tisztítanom egy szett gumit. Veszítettem, úgyhogy idén elmentem Barcelonában, hogy teljesítsem a feladatot. Megtettem, de a hétvége után lehetőséget kaptam, hogy menjek egy kört az autóval” – mondta Müller.

Müller szerepe azonban nem ért véget a barcelonai teszten, Loheacban az EKS csapat négy Audit indít, és a negyediket a 25 éves svájci kapja majd. “Őrület, hogy mit tudnak ezek az autók, és nagyon addiktívak. Az első körök óta az az álmom, hogy egy teljes hétvégét versenyezhessek velük, és ez az álom most valóra válik Franciaországban. Nagy kihívás lesz, de egyben nagy lehetőség is. Élvezni akarom amennyire csak lehet, de nem csak szórakozni megyek a versenyre. Biztos vagyok benne, hogy jó eredményt érek majd el.” – tette hozzá Nico Müller.

A két csapattárs a Rallycross Vb futam előtt még a DTM-ben is versenyezni fog, augusztus 19-én és 20-án Zandvoortban rendezik a DTM hatodik versenyhétvégéjét.

foto: DTM Media, Fiaworldrallycross.com

 

 

Related Posts