Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Csucsu első tengerentúli versenyén indul

A Rallycross-világbajnokság kanadai futamán indul a hétvégén Csucsu, és ez lesz az első tengerentúli kalandja a szakágban. A Kia Rio pilótájának nem indult jól a hétvége, de az ilyen előjelek általában jót jelentenek, legalábbis bízunk benne.

Ez egy rémálom, útközben eltűnt a csomagom, és két napon át azt kerestük, de senki sem tudja merre járhat. A sisakom, az overallom, a laptopom az adatokkal, és minden egyéb holmim benne volt. Körbekérdeztük a csapatokat, tud e valaki adni felszerelést, és 5 percen belül szólt Manfred Stohl, hogy nekik van néhány dolguk, így el tudok indulni a versenyen. Mindenki nagyon szimpatikus volt a paddockban, igyekeztek segíteni” – mondta Csucsu a Vb honlapjának. A STRAD-tól kapott overallal és sisakkal így rajthoz tud állni a versenyen a zöld Rio, és először lesz magyar pilóta a VB tengerentúli futamán. Ilyen probléma két évvel ezelőtt is előfordult, akkor Andreas Bakkerud kapott kölcsön felszerelést a többi csapattól.

 

Csucsu 16. lett Barcelonában és ezzel pontot szerzett, és Kanadában is az a célja, hogy újabb Vb ponttal vagy pontokkal gyarapítsa a gyűjteményét, ideális esetben úgy, hogy az elődöntőbe jut. “Egyre jobbak, és egyre gyorsabbak vagyunk. Minden versenyen előrelépünk az autóval, és minden futamon elemzem a vezetési stílusom, és megbeszéljük Gigivel, hogyan lehetnék még jobb. Kanada is egy új pálya lesz, de azt hiszem fekszik majd nekünk, mert van néhány szűk része, ahol falak közt megyünk. A ralis tapasztalataimat tudom majd kamatoztatni, hiszen ott sokszor fák vagy más tereptárgyak közt versenyeztünk. Remélem bejutok a legjobb 16 közé, és talán meglesz az elődönt is, ami a célom ebben a szezonban.” – fejezte be Csucsu.

Related Posts