Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Kristoffersson nyert a Vb-n, Szabó második lett az Eb-n S1600-ban

A svéd Johann Krisstofferson nyerte a Ralikrossz-világbajnokság hetedik futamát a svédországi Höljesben, és ezzel 31 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a csapattárs Solberg előtt. Második helyen Andreas Bakkerud végzett, a harmadik Sebastien Loeb lett. A magyarok csak a legkisebb kategóriában jutottak tovább a kvalifikációból, a Super-1600-ban Szabó Krisztián második lett, Marton Gergely pedig szintén döntőbe jutott, és ott a hatodik helyen ért célba. Kiss Pál Tamás autója az első kvalifikáción megsérült, így nem folytathatta a versenyt.

A Volkswagennel versenyző Kristoffersson két kvalifikációs futamot megnyert, kettőn második lett, így a csapattárs Petter Solberg előtt elsőként jutott az elődöntőbe. Ott megnyerte a futamát, míg a másik ágon Solberg csak hatodik lett. A döntőben is diadalmaskodott Kristoffersson, így maximális pontszámmal, tökéletes hétvégét zárt. Óriási meglepetés volt, hogy az Audik nem jutottak be az elődöntőbe sem, Heikkinen 14., az Ekström autójával versenyző PG Andersson 15. lett, Riniss Nittis pedig a 18. helyével még pontot sem szerzett.

Lukács Kornél, azaz Csucsu, az utolsó helyen fejezte be a hétvégét. Nyert ugyan egy futamot, de utólag megbüntették, technikai gondjai is voltak, az utolsó kvalifikációs futamon pedig ütközött.

A Supercar Eb mezőnyben KPT kiválásával csak Kárai Tamás maradt magyarként. A Q1-ben 16. hellyel nyitott, majd jött egy gyengébb idő a Q2-ben. A harmadik kvalifikáción pedig egy furcsa baleset miatt kiesett, így hiába lett összetett nyolcadik a Q4-ben, véget ért számára a verseny. A döntőben Marklund nyert Hedström és Münnich előtt.

A Super-1600-ban három magyarnak is szurkolhattunk. A címvédő Szabó Krisztiánnak nem indult jól a höljesi hétvége, de végül nyolcadik helyen bejutott az elődöntőbe, és vele együtt bejutott a csapattárs Marton Gergely is. Szíjj Zsolt a négy kvalifikációs futam után a 18. lett, pedig a Q4-ben futamot is nyert.

Az elődöntőben egy futamba került Szabó és Marton, és Szabó második lett, míg az utolsó helyről induló Marton Gergely a harmadik helyen végzett. A döntőben Szabó Krisztián második lett, így a bajnokságban továbbra is negyedik, de a hátránya már 13 pont a vezető Baumanis mögött. Marton Gergely a hatodik helyen ért célba, és így a bajnokságban a 10. helyen áll.

Related Posts