Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Kárai Tamás továbbra is a régi Audival Höljesben

Kárai Tamás hazahozta az Audit Norvégiából, de nem azért, hogy Svédországban már az új géppel induljon, pusztán logisztikailag így volt egyszerűbb. Komolyabb fejlesztésekre náluk sem maradt idő, így a norvégiai konfigurációval versenyez majd Höljesben is az orosházai pilóta. A legnagyobb kérdés Kárai Tominak is az időjárás lesz.

Folyamatosan nézem az időjárásjelentést, de nem lehet rajta kiigazodni. Délelőttre szárazat jósolnak, délutánra már esőt, meglátjuk, hogyan alakul, előre nem lehet semmit eltervezni. Annak örülnék, ha állandó körülményekkel találkoznánk, tehát vagy teljesen száraz legyen, vagy vizes, akkor tudunk finomítani a beállításokon. A köztes állapotnál túl sok múlik a szerencsén, mert nem egyformák a körülmények. Időjárástól függetlenül a célunk továbbra is a legjobb 12-be kerülni, de ez nem lesz könnyű, hiszen Höljesben mindig nagyon elszántak az északi pilóták, így sok hiba nem fér bele.”

Az elődöntős szereplés még nem jött össze ebben a szezonban Kárai Tamásnak, és bajnoki pontot sem sikerült még gyűjteni. Tavaly kilencedik volt a bajnokságban, 43 ponttal, ebből kilencet Höljesben gyűjtött, így az eredménynek jönnie kell. Svédországban minden adott  a sikeres versenyhez, a pilóta tudja, hogy kell beállítani az autót.

Jó a pálya, de szerintem nagyon nagy teljesítmény nem kell Höljesre. A lóerőket nem lehet itt kihasználni. A rajt mindig fontos lesz, remélem itt is jó rajtjaink lesznek. A cél, hogy minél nagyobb tapadást érjünk el az autón, és minél jobban forduljon.”

A sajnos hagyományosan a helyi versenyzőknek kedvező bíráskodás miatt nem aggódik Kárai Tamás. “Csak előre figyelek, a cél, hogy minél gyorsabbak legyünk, nem számít, kivel csatázok a pályán. Ha vitás eset lesz, nem veszem el a gázt akkor sem ha egy helyi versenyzővel harcolok, majd a bírák a végén eldöntik.”

Kárai Tamás

Kárai Tamás

Related Posts