Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Szíjj Zsolt is felkészült Höljesre

Olaszországban értük utol Szíjj Zsoltot a höljesi hétvége előtt. Nem kell félni Jolly nem tévedt el, de a verseny előtt egy üzleti utat is beiktatott a heti programba. Svédország viszont nem lesz ismeretlen a pilótának.

Tavaly már versenyeztem itt, még a Suzukival, de most ez az év teljesen más lesz, hiszen a Skoda már kategória. A rajtprogram a Skodánál sokkal bonyolultabb, mint a Suzukinál. Eddig nem sikerült megtalálni a legjobb beállítást, de most bízom abban, hogy sikerül erre is pontot tenni, mert ugye a rallycrossban a rajt az egyik kulcs.”

2016-ban Szíjj Zsolt a második kvalifikációs futamban érte el a legjobb eredményt, akkor összetettben a 13. lett, de végül a négy kvalifikáció után nem sikerült az elődöntőbe jutás. A pályával nem volt gond, de az időjárás trükkösen alakult.

„A pálya nagyon tetszik, egy vérbeli rallycross pálya. Élvezetes a versenyzőknek is, és a küzdelem is megvan benne, valamint csatázni is jókat lehet rajta. Az időjárás tudja megbolondítani, tavaly volt olyan, hogy mi még szakadó esőben mentünk, de mikor az utolsók jöttek, nemhogy elállt, hanem pillanatok alatt fel is száradt. Szóval kell némi szerencse is Höljesben, ha változékony az idő. Ha folyamatosan esik az nem gond, mert vizesen is jól lehet rajta menni. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy milyen szárazon versenyezni a svéd futamon.”


Készültem már a versenyre, alaposan kielemeztem a tavalyi felvételeket, és amit másoktól találtam azokat is megnéztem. Sokat segített a múlt heti gokartos felkészülés a csapattársakkal. Korábban én főként raliztam, így a forgalomban autózással nem volt tapasztalatom, ezért még mindig szoknom kell ezeket a szituációkat. Erre jó volt ez a gyakorlás, és persze sokkal olcsóbb is mintha a versenyautókkal csináljuk. Sokat tanultam a srácoktól, lökdösni már én is tudok, csak azt nem tudom még kezelni, ha engem löknek ki.” – fejezte be nevetve Szíjj Zsolt, majd az elvárásokról még annyit mondott, hogy cél az elődöntőbe jutás. Az eddigi versenyeken ott mozgott a továbbjutás határán, így erre reális esély van. Főként ha nem születnek olyan érthetetlen bírói ítéletek, mint a belgiumi negyedik kvalifikáción.

Related Posts