Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Hét magyar Höljesben

A Rallycross Vb egyik legfontosabb fordulója következik a hétvégén, és a világbajnoki mezőny mellett ezúttal mindkét számunkra fontos Eb kategória is versenyezni fog. Az összesen több mint 100 versenyző között így hét magyar induló nevezését is megtaláljuk.

A Vb indulók közt természetesen ott van Csucsu a Kia Rioval, a cél pedig a szokásos, megcsípni egy továbbjutó helyet a kvalifikációk után. Nincs a listán Mattias Ekström, ő a Norisringen a DTM Audival versenyez majd, míg az ő S1-esét PG Andersson vezeti majd. A 2014-es csapatbajnok Olsberg MSE két Ford Fiestával nevezett, és két Eriksson vezeti majd őket. Sebastien Eriksson és Oliver Eriksson nem rokonok, utóbbi viszont Kevin Eriksson öccse. Az állandó indulók mellett ott lesz Höljesben a francia Herve Knapick egy DS3-assal és a finn Joni-Pekka Rahala a Mitsubishi Mirage-zsal.

A 35 EB-s Supercar között természetesen ott lesz Kiss Pál Tamás, ők haza sem hozták Norvégia után a Peugeot 208-ast. KPT harmadik a bajnokságban, reméljük az ellenfelek mellett most a bírákkal nem kell megküzdenie. Természetesen Kárai Tamás is indul, neki még nincs pontja a bajnokságban, pedig az elődöntőbe jutáshoz bőven megvan a potenciál az autóban is és a versenyzőben is. Az állandó indulók mellett a belga Johen Coox egy Volkswagen Poloval, a finn Ari-Pekka Niemi egy ex-Niclas Grönholm Fiestával, az Touringcar Eb-n második helyen álló Philip Gehrman  pedig egy Beetle-lel indul.

Az Eb kisebb kategóriájában a Super 1600-ban a 30 nevező közt négy magyar is van. A bajnoki ötödik Szabó Krisztián, mellett a 13. helyen álló Marton Gergely és 19. Szíjj Zsolt mellett Luigi is  Skoda Fabiával nevezett. Két újonc is lesz a kategóriában, Arnis Odins és Juris Spikis is Renault Twingóval indul, és mindketten lettek.

A Vb nevezési listája:

World RX_Sweden Entry List

A Supercar Eb nevezési listája:

Euro RX Supercar_Sweden Entry List

A Super-1600 Eb nevezési listája:

Super1600_Sweden Entry List

 

Related Posts